Stage Forensisch Onderzoek

Stage Forensisch Onderzoek

Studeer jij HBO Forensisch Onderzoek en ben jij op zoek naar een case-gerichte stage? Wij bieden jou een unieke werkplek op voormalig luchthaven Twente en ruimte om jezelf te ontwikkelen als beginnend praktijkgericht onderzoeker. We hebben voor elk half jaar plek voor een stagiaire.  

Op de Twente Safety Campus (gelegen op voormalig vliegveld Twente) werken brandweer, politie, geneeskundige diensten, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samen. Het is de ontmoetingsplek voor veiligheid. Op de Twente Safety Campus staat veiligheid denken, doen en beleven centraal en continu met elkaar in verbinding. Het bestaat uit de verschillende onderdelen:

 • Denken: Safety Field Lab
  De proeftuin waarin praktijkonderzoek en testen onder realistische omstandigheden kunnen plaatsvinden. Het is het platform voor het bedrijfsleven om producten op de veiligheidsmarkt te introduceren.

 • Doen: Troned Training Factory
  Op Troned trainen hulpdiensten op realistische wijze ter verbetering van hun professionaliteit.

 • Beleven: Risk Factory Twente
  Het veiligheidseducatiecentrum waar basisschoolleerlingen en zelfstandig wonende ouderen veiligheidsbewuster worden gemaakt. Zij doorlopen realistische scenario’s om (on)veiligheid aan den lijve te beleven en hen basisvaardigheden aan te reiken waarmee zij beter voor hun eigen veiligheid kunnen zorgen.
Twente Safety Campus
Vliegveldstraat 100
7500 BK Enschede
088 256 7999

Kijk voor meer informatie over de Twente Safety Campus op onze website twentesafetycampus.nl.

Het team
Je komt terecht bij team Kenniscentrum. Een klein dynamisch team die zich voornamelijk richt op het leren en delen van kennis binnen de organisatie. Onderdeel van dit team zijn ook onze brandonderzoekers.

Wat ga je doen?
Je werkt doorlopend aan een bepaald project, specifiek afgestemd op jouw stage, interesses en leerdoelen. Daarnaast verricht je diverse hand- en spandiensten zoals het helpen bij brandonderzoek, brandproeven, het creëren van scenario’s, meetopstellingen bouwen, etc. Geen dag is hetzelfde. Dit maakt dat je een afwisselende stage hebt met veel ruimte voor jouw ideeën.

Dit vragen wij van jou

 • Je volgt de HBO-opleiding Forensisch Onderzoek en zoekt bij voorkeur een meewerkstage. (het betreft dus géén afstudeerstage) voor de periode 1 september 2021 - 31 januari 2022.
 • Je legt gemakkelijk contact.
 • Je weet van aanpakken en bent leergierig.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Je bent praktisch ingesteld en kunt zelfstandig werken

Dit bieden wij jou

 • Een toffe meewerkstage van (minimaal) 20 weken in een gezellig team.
 • Een unieke werkplek op de Twente Safety Campus (voormalig vliegveld Twente) waar altijd wat te beleven is.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen op het gebied van plannen, organiseren, communiceren en relatiebeheer.
 • Een stagevergoeding.

Bij aanvang van de stage start je met een introductieprogramma. Onderdeel van het programma is deelname aan onze BHV training. Na het volgen van deze training kun je een dienstauto reserveren indien je in het bezit bent van een rijbewijs.

Meer weten?
Vraag het Quido

Specialist brandonderzoek
q.harmsen[at]brandweertwente.nl
06 48 98 06 04

 

Meer weten?
Vraag het Folkert

Specialist brandonderzoek
f.vanderploeg[at]brandweertwente.nl
06 51 51 79 41

Reageren

Ben je enthousiast geworden en wil je graag kans maken op een uitdagende stageplek?

Stuur dan je motivatiebrief en CV voor 31 mei 2021 naar personeel[at]brandweertwente.nl. Vermeld duidelijk voor welke stage je interesse hebt. Alleen sollicitaties die op bovenstaand mailadres binnenkomen, nemen we in behandeling.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10 juni 2021. We verzoeken je om hier rekening mee te houden. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19 vinden deze digitaal plaats of fysiek op de Twente Safety Campus.

Delen