Specialist Management Development & Organisatieontwikkeling

Veiligheidsregio Twente (VRT) is een innovatieve netwerkorganisatie. Onze voornaamste taak is om diegenen die wonen en werken in Twente een veilige leefomgeving te bieden en hulp te bieden tijdens dreigende crises en rampen. Wij werken samen met de 14 Twentse gemeenten, brandweer, politie, de geneeskundige hulpverleningsorganisatie (GHOR) en andere partners. Wij zijn professionals die luisteren naar wat maatschappelijke partners en de mensen in Twente van ons vragen. Mede daardoor zijn wij in staat om onze wettelijke taken op een innovatieve wijze tegen acceptabele kosten uit te voeren.

Onze organisatie bestaat uit de onderdelen Veiligheidsbureau, GHOR en Brandweer Twente. Brandweer Twente bestaat uit de volgende vijf sectoren: Sector Brandveiligheid, Sector Vakbekwaamheid & Kennis, Sector Repressie, Sector Beheer & Techniek en de Sector Strategie & Ondersteuning.

Enschede Spaansland
Spaansland 20
7543 BG Enschede
088 256 7000

De sector Strategie & Ondersteuning heeft als doel om sturing te geven aan de bedrijfsvoeringsprocessen en richting te geven aan efficiënt en effectief werken. Hiertoe faciliteert zij de andere sectoren overwegend op een wijze die niet (primair) brandinhoudelijk van aard is en heeft de sector een regisserend, adviserend en ondersteunend karakter.

Als specialist Management Development & Organisatieontwikkeling ben je een belangrijke speler binnen het taakveld HRM. Je bent aanspreekpunt voor de medewerkers binnen dit taakveld en initieert en coördineert (nieuw) HR beleid. Je weet op een creatieve en innovatieve wijze vorm te geven aan het HR beleid voor de organisatie. Je bent in staat de beheersmatige (HR) processen te coördineren en waar nodig te verbeteren. Je weet op alle niveaus binnen de organisatie te communiceren en een sparringpartner te zijn zowel op de (HR) inhoud als op het proces. Tevens ontwikkel je de management development programma’s voor de leidinggevenden en begeleid je hierin de verschillende doelgroepen.

Functie-inhoud

 • Je bent adviseur Management Development en coördinator van het taakveld HRM; hierin stuur je de medewerkers binnen dit taakveld vakinhoudelijk aan;
 • Je adviseert het management m.b.t. organisatieontwikkeling;
 • Je coördineert en regisseert HR-processen, waaronder de doorontwikkeling van de digitalisering;
 • Je zorgt dat het HR programma wordt uitgevoerd en ontwikkelt nieuw HR beleid en bijbehorend instrumentarium.

Competenties en functie-eisen

 • Je hebt visie op je vakgebied;
 • Je toont initiatief en hebt lef;
 • Je bent onafhankelijk;
 • Je bent (organisatie)sensitief en integer;
 • Je bent gericht op samenwerking;
 • Je bent organisatiesensitief;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met digitalisering van HR-processen.

Kennis en ervaring

 • Minimaal HBO+ werk- en denkniveau en aanvullende opleidingen op het bovengenoemd werkgebied;
 • Ruime werkervaring (minimaal 5 jaar) op het gebied van HRM, digitalisering zoals e-HRM, Management Development & Organisatieontwikkeling.

Aanstelling

De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vaste aanstelling. Het salaris voor de functie is, afhankelijk van opleiding en ervaring, vastgesteld op maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime aanstelling.

Informatie en sollicitatie

Informatie over deze functie is te verkrijgen bij Diane Nijeboer, teamleider Mens & Organisatie, telefoon 06 30 38 43 60. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Louella Inees, adviseur P&O, telefoon 053 - 487 6601 of via e-mail personeel@vrtwente.nl.

Je kunt tot en met 14 januari 2018 solliciteren op deze functie door gebruik te maken van deze link. Op het sollicitatieformulier dat zich vervolgens opent vul je je persoonlijke gegevens in. Je brief inclusief cv, kun je als bijlage meesturen. 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 24 januari 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wij gebruiken cookies