Specialist Lerend Vermogen

Weet jij brandweermensen bewuster te maken van het belang van leren en daarbij de juiste snaar te raken? Naast de bestaande opleidingen en oefenprogramma’s ga jij vooral aan de slag met het leren van de praktijk. Kun jij dit leren voor onze collega’s leuk, nuttig en waardevol maken? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou! Bij Brandweer Twente zoeken we een specialist lerend vermogen voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag om het leerproces binnen onze organisatie in beweging te brengen. Je voert hiervoor gesprekken met teamleiders, sectorhoofden en operationele functionarissen zoals bijvoorbeeld een officier van dienst van de brandweer. Je bent de verbindende factor in de organisatie en hierdoor vaak op pad. In gesprek met veiligheidspartners, aan de slag met je collega’s op locatie en bijvoorbeeld het geven van adviezen in een managementvergadering. Regelmatig ben je ook voor een deel van je tijd in de organisatie actief om de opgehaalde ervaringen te vertalen naar concrete acties en adviezen. Hoe kunnen collega’s van elkaar leren? Op welke wijze kunnen wij ons verbinden met onderwijsinstellingen en kennisinstituten? Jij hebt daar de goede ideeën voor! Wat deze functie uniek maakt is dat er veel vrijheid is om met jouw expertise de basis verder uit te bouwen.

Twente Safety Campus
Vliegveldstraat 100
7500 BK Enschede
088 256 8102

Wat vragen wij van jou?
Als specialist Lerend Vermogen ben je daadkrachtig en overtuigend. Je hebt bovendien affiniteit met de brandweerorganisatie. Je bent een echte verbinder waarbij je anderen voor je weet te winnen om jouw zienswijze mee te nemen voor het gezamenlijke belang. Weerstand ga je niet uit de weg. Je kunt goed samenwerken, bent actie- en oplossingsgericht. Je weet feilloos te communiceren op zowel strategisch als op operationeel tactisch niveau. Aangevuld met:

  • Een afgeronde relevante opleiding op HBO /WO niveau, bij voorkeur onderwijskundige.
  • Pragmatisch, flexibel en zelfstandig werken, je weet de strategie te vertalen naar de praktijk en draagvlak creëren past bij jou.
  • In het bezit van rijbewijs B.

Wie zijn wij en wat bieden we jou
Samen met vijf collega’s vorm jij team Kenniscentrum. Een hechte club mensen die graag de mouwen opstropen, maar ook van een lolletje houden. Goed om te weten: je werkt vooral op de Twente Safety Campus, een bijzondere locatie op het voormalige vliegveld Twenthe. Je bent ook af en toe werkzaam op andere locaties. Dit maakt jouw werk extra afwisselend. Maandagavond is de oefenavond voor vrijwilligers. Het moment voor goede gesprekken met onze collega’s over het leren en ook het moment waarop nabesprekingen van incidenten plaats vinden.

Het kenniscentrum ondersteunt de brandweer met leren. Het motto hierbij is: leren door te doen. We verbinden concrete ervaringen en kennis aan de praktijk met als doel om brandweermensen bewuster te laten leren én daardoor veiliger te handelen. Wil je meer over onze organisaties weten? Kijk dan op de website van Brandweer Twente en Veiligheidsregio Twente.

Arbeidsvoorwaarden
Je wordt aangesteld in de functie van Specialist Leren Vermogen. Het gaat om een tijdelijke functie voor een jaar. Detachering vanuit je huidige werkgever is mogelijk. Het salaris is maximaal € 5.520,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast kent onze organisatie ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individueel Keuze Budget en flexibele werktijden.

Handig om te weten
De sollicitatiegesprekken vinden in de eerste week van april plaats.

Meer weten?
Vraag het Ymko

Teamleider Kenniscentrum
y.attema@brandweertwente.nl 
Telefoon: 06 13 00 91 88

Interesse?

Als jij vindt dat je de geschikte persoon bent voor deze functie solliciteer dan via onderstaande link. Reageren kan tot en met 24 maart aanstaande.

Delen