Sectorhoofd Brandveiligheid / MT lid

Strategisch, laagdrempelig en vernieuwend. Een stevige persoonlijkheid met een brede blik en interesse, die als geen ander mensen met zich mee krijgt. Dat is de manager die we zoeken.

Wat ga je doen?

Als sectorhoofd geef jij op een inspirerende en ondernemende wijze leiding aan de sector Brandveiligheid. Deze sector richt zich op het bevorderen van de brandveiligheid bij inwoners en organisaties door middel van advies, toezicht en voorlichting. Dit wordt gedaan door drie teams, namelijk ‘Advies’, ‘Toezicht en Objectinformatie’ en ‘Brandveilig Leven’, die elk aangestuurd worden door een teamleider. Samen zorg je voor de doorontwikkeling van de sector, zowel op inhoudelijke thema’s als de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers binnen het team.

De ‘Omgevingswet’ en ‘Private Kwaliteitsborging’ zijn belangrijke thema’s voor de komende jaren. Dit betekent niet alleen een andere manier van werken op inhoud, maar ook een zekere (cultuur)omslag. Dit vraagt meer en andere kennis en vaardigheden van de teams. Daarbij breng jij, als sectorhoofd, juist een ander geluid dan de bestaande kennis die al in huis is. Een frisse, commerciële blik op de toekomst.

Hengelo Centrum
Lansinkesweg 59
7553 AE Hengelo OV
088 256 7000
Bril header website.jpg

Wij zoeken een stevige persoonlijkheid met een brede blik en interesse, die als geen ander mensen met zich mee krijgt.

Daarnaast ben je lid van het MT van Brandweer Twente. Het MT bestaat, naast jou, uit drie andere sectorhoofden en de commandant. Samen geven jullie leiding en sturing aan  de organisatie, de ontwikkeling van het beleid en het behalen van de organisatiedoelstellingen.

Als sectorhoofd en lid van het MT vervul je ook een rol als accounthouder voor een aantal Twentse gemeenten. Dat betekent dat jij structureel bij de burgemeesters aan tafel zit en daar de gehele brandweer vertegenwoordigt.

Tot slot kun je binnen de brandweer ook een repressieve rol vervullen, die van Commandant van Dienst en Operationeel Leider. In die rol ben je bij grote branden, complexe incidenten of crisissituaties oproepbaar als operationeel eindverantwoordelijke voor de inzet en eerste aanspreekpunt voor het bestuur. Het is geen enkel probleem als je hiervoor nog niet opgeleid bent, maar interesse voor de brandweer is wel een must.

Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken een enthousiaste manager die met een gezonde dosis humor en flair zich makkelijk staande houdt in een levendige en daadkrachtige organisatie. Iemand die een nieuw licht op zaken laat schijnen en het ook eens ‘anders’ durft te doen. Je staat tussen de mensen en geeft leiding op basis van vertrouwen. Daarbij stuur je binnen de sector vooral op het ‘Wat’ en niet op het ‘Hoe’.

Om deze rol goed te kunnen vervullen beschik je in ieder geval over:

  • Academisch werk- en denkniveau
  • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring
  • Bestuurlijke- en organisatie sensitiviteit
  • Besluitvaardigheid en ontwikkelingsgericht

Arbeidsvoorwaarden

Je standplaats is Hengelo, maar je bent regelmatig ook op onze andere locaties in Twente te vinden. De functie is ingedeeld in schaal 14 (max € 6.574,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Daarnaast ontvang je voor de operationele rol van CvD/Operationeel leider een piketvergoeding. Wij kennen prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget ter hoogte van 17.05%, een goede pensioenregeling en flexibele werktijden.

Meer weten?
Vraag het Stephan

Commandant Brandweer
s.wevers@brandweertwente.nl

 

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Leonie Wiersma, l.wiersma@brandweertwente.nl of 06 23 26 99 32.

Handig om te weten

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Wil je meer over onze organisaties weten? Kijk dan verder op deze website en Veiligheidsregio Twente.

Brandweer Twente

Met passie, trots en lef staan we midden in de maatschappij. Daadkrachtig, deskundig en behulpzaam. Daar staan we om bekend. We onderscheiden ons als een ondernemend, actiegericht en vernieuwend brandweerkorps. Vanuit onze 29 kazernes verlenen we 24 uur per dag hulp aan onze inwoners. Ook als Twente slaapt werkt het brandweernetwerk door: ‘Wiej bint der altied’.

Solliciteren

Je kunt tot en met 20 september solliciteren op deze functie door op de knop 'Solliciteren' te klikken. 

Delen