Praktijkstage Twente Safety Campus

Volg jij praktijkonderwijs, een MBO niveau 1 of 2 opleiding en wil je graag kennis maken met verschillende werkzaamheden die grotendeels in de buitenlucht plaatsvinden, lees dan snel verder. Wij hebben namelijk op onze unieke werkplek op het voormalig vliegveld Twente plek voor meerdere MBO niveau 1 en 2 studenten.

Een stage op de Twente Safety Campus 
De Twente Safety Campus (TSC) is onderdeel van Brandweer Twente en de Veiligheidsregio Twente met een eigen identiteit. Op de TSC werken we vanuit meerdere invalshoeken en op een innovatieve wijze aan veiligheid vanuit het concept “denken, doen en bel even”. TSC is dé plek waar hulpdiensten, inwoners, bedrijfsleven en kennisinstellingen elkaar ontmoeten rondom het thema veiligheid: 

  • Hulpdiensten (brandweer, politie, defensie, geneeskundige hulpverleners) oefenen op Troned op realistische wijze en trainen zo aan de verbetering van hun professionaliteit; 
  • Inwoners (o.a. basisschoolleerlingen en senioren) leren in het interactieve veiligheidseducatiecentrum Risk Factory om veiligheid in eigen hand te nemen; 
  • In het Safety Field Lab werken bedrijven, kennisinstellingen en hulpdiensten gezamenlijk aan innovatieve veiligheidsoplossingen om Twente betaalbaar veilig te houden. 

Kijk voor meer informatie over de Twente Safety Campus op onze website twentesafetycampus.nl.

Twente Safety Campus
Vliegveldstraat 100
7500 BK Enschede
088 256 7999

Het team  
Je gaat deel uitmaken van een professioneel team, bestaande uit 15 personen, van dit oefen- en opleidingscentrum. Iedereen in dit team houdt zich bezig met zijn eigen taakgebied, reparatie, bouwen en onderhoud, maar staat samenwerking ook centraal. 

Wat ga je doen? 
Je loopt mee met de collega’s van dit team en helpt hen daar waar nodig. Voorraden op het oefenveld bijvullen, ondersteuning verlenen bij onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en oefenpanden na een oefening weer gereed maken voor de volgende oefening is slechts een greep uit het werk wat je gaat doen. 

Je zult veel op het buitentterrein actief zijn en eventueel met een heftruck gaan werken.  

Wat vragen wij van jou?  

  • Je volgt een MBO niveau 1 of 2 opleiding bent op zoek naar stage van 2 of 3 dagen per week; 
  • Je vindt het leuk om kennis te maken met verschillende werkzaamheden en vindt het niet erg om af en toe vieze handen te krijgen. 

Dit bieden we jou 

  • Een stage om nooit te vergeten, die begint op 1 september 2021. In overleg kijken we naar de periode van de stage; 
  • Een stagevergoeding; 
  • Dé leukste stageplek van Twente in een omgeving die volop in beweging is. 

Meer weten?
Vraag het Marcel

Medewerker Planning & Beheer 
m.engelbertink[at]brandweertwente.nl
Telefoon: 06 41 03 55 73

 

Reageren

Ben je enthousiast geworden en wil je graag kans maken op een uitdagende stageplek?

Stuur dan je motivatiebrief en CV naar personeel[at]brandweertwente.nl. Vermeld duidelijk voor welke periode je interesse hebt. Alleen sollicitaties die op bovenstaand mailadres binnenkomen, nemen we in behandeling.

Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19 vinden deze digitaal plaats of fysiek op één van onze locaties.

Delen