Meewerkstage optimaliseren onderwijsaanbod

Help jij ons onderwijsaanbod te verbeteren om ervoor te zorgen dat alle medewerkers effectief kunnen optreden bij incidenten?

Iedere repressieve collega start zijn carrière bij de brandweer met een opleidingstraject tot manschap. Na het behalen van het diploma houdt het niet op, brandweermensen blijven trainen om bij te leren en oefenen om hun vaardigheden bij te houden.

Naast dat we fysiek les geven aan onze medewerkers, maken we steeds meer gebruik van digitale mogelijkheden. Het lesboek is vervangen door een Elektronische Leeromgeving (ELO), we bespreken incidenten online na en sinds de komst van Covid-19 zijn we een nieuwe weg ingeslagen met het aanbieden van webinars. We zijn op zoek naar een student die ons kan helpen bij het analyseren en evalueren van onze huidige onderwijsmethoden en hierop aanbevelingen te geven, zodat iedereen in staat is effectief incidenten te kunnen bestrijden.

Twente Safety Campus
Vliegveldstraat 100
7500 BK Enschede
088 256 7999

Team Opleiden & Oefenen
Het team bestaat uit circa 40 medewerkers en werkt vanuit verschillende locaties en kazernes in Twente, met de Twente Safety Campus als uitvalsbasis. Samen zorgen we ervoor dat brandweercollega’s voorbereid zijn op onverwachte situaties en dan weten hoe te handelen. Door het organiseren van brandweerweeropleidingen voor manschappen en bevelvoerders helpen we collega’s vakbekwaam te worden. Om vakbekwaam te blijven realiseren we trainingen en oefeningen. Zo is iedereen in staat effectief incidenten te bestrijden.

Wat ga je doen?
Tijdens de stage zijn er vier thema’s waar je mee aan de slag gaat.

  1. Analyseren en evalueren hoe het huidige oefenprogramma er uit ziet vanuit didactisch/onderwijskundig oogpunt. Welke bestaande werkvormen kunnen we verbeteren, hoe zijn deze anders vorm te geven indien nodig of kunnen er alternatieve methoden worden ingezet?
  2. Een plan van aanpak maken hoe we verbeteringen of verrijkingen kunnen integreren in het (volgende) oefenprogramma.
  3. Het ontwikkelen van een toolkit voor collega’s die een rol hebben in de trainings- en oefenmomenten. Denk daarbij aan: welke kennis heb je nodig, welke werkvormen passen hier het beste bij en wat zijn mogelijkheden?
  4. Het maken van een of meerdere nieuwe onderwijsproducten. Te denken valt aan een nieuw concept, product of werkmethode waardoor we op een meer interactieve manier kunnen trainen en oefenen en de lesstof beter beklijft bij deelnemers.

Om goed onderzoek te kunnen doen sluit je aan bij verschillende oefenmomenten, overleggen en instructiemomenten van collega’s in de dag- en avondsituatie. Tevens werk je nauw samen met collega’s uit team Kenniscentrum.

Wat vragen wij van jou?

  • Je volgt een HBO of universitaire onderwijskundige opleiding. Bijvoorbeeld de opleiding Learning & Development in Organisations of Toegepaste Psychologie en bent op zoek naar een stageopdracht.
  • Je bent te typeren als iemand die gemakkelijk contact legt, enthousiast, zelfstandig en analytisch sterk is.

Dit bieden wij jou

  • Een toffe meewerkstage voor de periode 1 september 2021 – 31 januari 2022 in een gezellig team. 
  • Een unieke werkplek op de Twente Safety Campus (voormalig vliegveld Twente) waar altijd wat te beleven is. Ook is er de mogelijkheid om vanuit huis te werken.
  • Een stagevergoeding.

Bij aanvang van de stage start je met een introductieprogramma. Onderdeel van het programma is deelname aan onze BHV training.

Meer weten?
Vraag het Matthijs

Teamleider Opleiden & Oefenen
m.ankone[at]brandweertwente.nl
06 23 70 35 13

Brandweer Twente

Met passie, trots en lef staan we midden in de maatschappij. Daadkrachtig, deskundig en behulpzaam. Daar staan we om bekend. We onderscheiden ons als een ondernemend, actiegericht en vernieuwend brandweerkorps. Vanuit onze 29 kazernes verlenen we 24 uur per dag hulp aan onze inwoners. Ook als Twente slaapt werkt het brandweernetwerk door: ‘Wiej bint der altied’.

Reageren

Ben je enthousiast geworden en wil je graag kans maken op een uitdagende afstudeerplek?

Stuur dan je motivatiebrief en CV naar personeel[at]brandweertwente.nl. Alleen sollicitaties die op bovenstaand mailadres binnenkomen, nemen we in behandeling. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19 vinden deze digitaal plaats of fysiek op één van onze locaties.

Delen