Medewerker Toezicht Brandveiligheid

Brandweer Twente, een korps waar veel ruimte is voor vernieuwing, ondernemerschap, teamwerk en persoonlijke ontwikkeling. Een organisatie waar trotse en gepassioneerde mensen werken. Brandweer Twente is onderdeel van Veiligheidsregio Twente en bestaat uit vijf sectoren: Brandveiligheid, Vakbekwaamheid & Kennis, Repressie, Beheer & Techniek en Strategie & Ondersteuning.

De sector Brandveiligheid  is een goed op elkaar afgestemde en ingespeelde sector en bestaat uit 3 teams; Advies, Brandveilig Leven en Toezicht & Objectinformatie. De (onderlinge) lijnen zijn kort. Wij hechten waarde aan onderlinge verbondenheid en staan in verbinding met andere sectoren en netwerkpartners. Samen werken wij aan een toekomstbestendige organisatie in een dynamische omgeving waarbij professionaliteit voorop staat.

Almelo
Brugstraat 6
7607 XG Almelo
088 256 7000

Het team Toezicht & Objectinformatie houdt zich bezig met toezicht op brandveiligheid als onderdeel van het handhavingsuitvoeringsprogramma. Het doel daarvan is om oorzaken van onveiligheid te voorkomen, maar ook om eventuele gevolgen van onveilige situaties zoveel mogelijk te beperken. Dit doen we voor en in afstemming met de Twentse gemeenten. Daarnaast verzamelen wij voor de sector ‘Repressie’ objectinformatie en verwerken we dat tot object gebonden planvorming (bereikbaarheidskaarten en aanvalsplannen).

Voor het team Toezicht & Objectinformatie zoeken wij een:

Medewerker Toezicht Brandveiligheid

36 uur per week

Als medewerker Toezicht Brandveiligheid voer je controles uit op het gebied van brandveiligheid. Met name ten aanzien van het brandveilig gebruik van bouwwerken en de naleving van brandveiligheidsvoorschriften tijdens evenementen. Je bent een enthousiaste en leergierige medewerker met HBO werk- en denkniveau. Je hebt affiniteit met wet- en regelgeving, ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid en met het proces toezicht- en handhaving. Het vakgebied is voortdurend in beweging en het functioneren in een dynamische omgeving is daardoor van belang. Je bent leergierig en je wilt je continu ontwikkelen en bent bereid tot het volgen van relevante opleidingen en cursussen. Je kan goed met digitale informatie- en registratiesystemen overweg. Zowel mondeling als schriftelijk ben je communicatief vaardig en het zelfstandig en in teamverband werken gaat je goed af. Afstemming en samenwerking met de 14 Twentse gemeenten zijn belangrijke aspecten van de functie, daarom verwachten wij een flexibele en sociale persoonlijkheid.

Functie inhoud:

  • Het zelfstandig inspecteren van gebouwen op het gebied van brandveiligheid;
  • Het toezien op de naleving van brandveiligheidsvoorschriften tijdens evenementen;
  • Het opstellen van rapportages, inclusief het verwerken en bijhouden hiervan in registratiesystemen;
  • Het informeren van en afstemmen met medewerkers van de afdeling Toezicht & Handhaving van gemeenten.

Functie eisen:

  • HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur Bouwkunde);
  • Bij voorkeur opleiding medewerker Brandpreventie;
  • De bereidheid om te leren en te ontwikkelen;
  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden en (bestuurlijke) organisatiesensitiviteit;
  • In bezit van rijbewijs B;
  • Parate kennis van wet- en regelgeving (met name Bouwbesluit 2012) is een pr

Aanstelling:

Wij bieden een leuke, uitdagende, dynamische functie in een omgeving die volop in beweging is. Je wordt in eerste instantie tijdelijk aangesteld voor de duur van 1 jaar, met de mogelijkheid tot een aanstelling voor onbepaalde tijd. Het salaris voor deze functie is, afhankelijk van opleiding en ervaring, vastgesteld op maximaal € 3.326,- bruto per maand (schaal 8) bij een fulltime aanstelling.

Informatie en sollicitatie:

Meer informatie over onze organisatie vind je op www.brandweertwente.nl. Voor nadere informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Marieke Overbeek, teamleider Toezicht en Objectinformatie, telefoon 088 256 8182 via e-mail m.overbeek@brandweertwente.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Louella Inees, adviseur P&O, telefoon 053 – 487 6547 of via email personeel@regiotwente.nl

Je kunt tot en met 19 november aanstaande solliciteren op deze functie door hier te klikken. Op het sollicitatieformulier dat zich vervolgens opent vul je vervolgens je persoonlijke gegevens in. Je brief inclusief CV, kun je als bijlage meesturen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Brandweer Twente

Brandweer Twente is dé organisatie die 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voorbereid is en klaar staat om onze Twentse burgers te helpen. Brandweer Twente is één van de meest innovatieve brandweerkorpsen in Nederland en koploper op diverse fronten zoals de inzet van business intelligence, drone Argus, REDSUIT en risicogerichte brandweerzorg. De brandweermannen en -vrouwen in Twente bestrijden jaarlijks een kleine 5.000 incidenten. Hierbij gaat het om onder meer het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Ook bij uitval van stroomvoorziening of extreem weer zijn we bezig met het verlenen van hulp. De sector Repressie verzorgt deze directe paraatheid en inzet vanuit 29 kazernes met bijna 700 vrijwilligers en 150 beroeps- medewerkers.
Wij gebruiken cookies