Draag jij bij aan een veiliger Twente? Wij zijn op zoek naar een administratief sterke collega die zich gaat bezighouden met keuringen en verzuim van onze medewerkers. Je brengt actuele kennis van de Wet Verbetering Poortwachter mee en je maakt graag deel uit van het team testassistenten bij de keuringen. Word jij hier warm van, solliciteer! 

Medewerker keuringen en verzuim (24 - 32 uur)

De functie
Als medewerker keuringen en verzuim houd jij je bezig met alle administratieve werkzaamheden rondom medische keuringen voor en verzuim van onze medewerkers.

Keuringen
Je verzorgt de planning van de medische keuringen voor onze repressieve medewerkers van A t/m Z. Denk hierbij aan het versturen van uitnodigingen, de planning van ondersteunende medewerkers en afstemming met de Arbodienstverlener die de medische kant van de keuring verzorgt. Ook beantwoord je praktische vragen van zowel deelnemers als leidinggevenden. Naast deze administratieve werkzaamheden maak je onderdeel uit van de groep testassistenten. Zij ondersteunen deelnemers en de testleider tijdens de keuring zelf. Jij bent een belangrijke schakel om ervoor te zorgen dat ze gekeurd zijn en mee kunnen met de uitruk. 

Enschede Spaansland
Spaansland 20
7543 BG Enschede
088 256 7000

Verzuim
Een andere belangrijk thema is het verzuim van medewerkers. Het is voor zowel de medewerker als de organisatie van belang dat hij/zij op verantwoorde wijze weer aan het werk kan gaan. Als administratief begeleider heb je een belangrijke rol tijdens het ziekteproces en draag je er zorg voor dat verzuimdossiers waterdicht zijn.  

Onze leidinggevenden zijn casemanagers in verzuimdossiers en verzorgen de begeleiding. Jij denkt met hen mee en schakelt indien nodig tijdig een HR consulent in wanneer dossiers stagneren. Verder ondersteun je leidinggevenden in het verzuimsysteem (VerzuimManager van Visma Raet), onderhoud je contact met externe partijen die bijvoorbeeld 2e spoortrajecten verzorgen en ondersteun je medewerkers bij de digitale WIA-aanvraag (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen).  

Wij zijn eigenrisicodrager voor de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (ERD WGA). Je signaleert fouten, houdt overzichten bij, maakt rapportages en onderhoud contacten met externe partners die collega’s begeleiden voor de WGA. 

Wat vragen we van jou?  
Wij zoeken een nieuwe collega die zich vol enthousiasme met keuringen en verzuim gaat bezighouden, die administratief zeer sterk is en graag het eerste aanspreekpunt is voor medewerkers en leidinggevendenJe werkt gestructureerd en zelfstandig waarbij je kritisch durft te zijn naar huidige processen en werkwijzen. 

Dit breng je mee:

  • MBO diploma bij voorkeur richting P&O of HRM; 
  • Actuele kennis van de Wet Verbetering Poortwachter en kennis van ERD WGA; 
  • Je bent doelbewust en organisatorisch sterk, er ontgaat jou niets en je richt je op de feiten die je nauwkeurig verwerkt;  
  • Je hebt een open en assertieve houding en goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk; 
  • Je bent bereid om in de avonden te werken als test assistent

Samen zijn wij Brandweer Twente  
Met passie, trots en lef staan we midden in de maatschappij. Daadkrachtig, deskundig en behulpzaam. Daar staan we om bekend. We onderscheiden ons als een ondernemend, actiegericht en vernieuwend brandweerkorps. Vanuit onze 29 kazernes verlenen we 24 uur per dag hulp aan onze inwoners. Ook als Twente slaapt werkt het brandweernetwerk door: ‘Wiej bint der altied’.  

Meer weten?
Vraag het Marieke

Teamleider Mens & Organisatie 
m.overbeek[at]brandweertwente.nl
Telefoon: 06 23 70 38 60

Wij bieden jou

Een unieke baan bij Brandweer Twente! Je levert een belangrijke bijdrage aan een veilig Twente, samen met professionele en trotse collega’s, binnen een informele organisatie waar volop ruimte is voor ontwikkeling. 

In eerste instantie krijg je een aanstelling van één jaar, met vooruitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €3.176,- bruto per maand (schaal 7 CAR-UWO) bij een 36-urige werkweek. Je werkplek is op de kazerne in Enschede. Wij kennen prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget ter hoogte van 17.05%, een goede pensioenregeling en flexibele werktijden.

Interesse?

Je interesse kun je t/m 29 januari a.s. kenbaar maken door op 'solliciteer nu' te klikken. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 10 februari. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het Corona-virus voeren we de sollicitatiegesprekken online.

Delen