Kom jij ons team versterken?

Flexwerkende brandweervrijwilliger

Flexwerkende brandweervrijwilliger
Twee keer per jaar organiseren wij een wervingscampagne voor het aantrekken van nieuwe brandweervrijwilligers, want we hebben doorlopend vrijwilligers nodig. Traditiegetrouw zoeken we vrijwilligers die binnen enkele minuten van de brandweerkazerne wonen of werken. Echter zijn we in de zomer van 2019 gestart met een pilot die het de vrijwilliger mogelijk maakt om in de kazerne zijn werk uit te voeren. Brandweer Twente stelt hiervoor werkplekken beschikbaar. 

“Als 'vrijwilliger' ontvang je een financiële vergoeding voor zowel opleidings-, oefen- als uitrukuren. Daarnaast ontvang je een vaste jaarvergoeding."

Dus ben je huur betalen voor kantoorruimte in een duur bedrijfsverzamelgebouw zat? Of is thuiswerken toch niet echt ideaal? Lees dan verder en bekijk of flexwerken in een brandweerkazerne iets voor jou is.  

Ootmarsum
Laagsestraat 4
7631 AM Ootmarsum
088 256 7000

Afgelopen jaren hebben we ervaren dat het moeilijk is om voldoende vrijwilligers te vinden die overdag voor de uitruk beschikbaar zijn . Dit komt onder andere doordat de werkgelegenheid in kleinere Twentse plaatsen minder is geworden en mensen steeds mobieler zijn en buiten hun dorpskern gaan werken. Het vinden van mensen die wonen en werken binnen 3 minuten van de kazerne is een steeds grotere uitdaging.

De maatschappij verandert en ook bedrijven spelen daarop in. Steeds meer mensen mogen van hun werkgever flexwerken, ze hoeven minder vaak op vaste tijden op een vaste locatie aanwezig te zijn. We zien een toename in het aantal ZZP-ers en ook het aantal bedrijfsverzamelgebouwen dat werkplekken aanbiedt, neemt toe.

Pilot 
In de pilot is het de bedoeling dat iedereen, die graag bij de brandweer actief wil worden en daarnaast gemiddeld tenminste 2 dagen per week in een kazerne zijn of haar eigen werk kan doen, kan solliciteren. Voor de kazernes in Boekelo, Borne, Ootmarsum en Tubbergen gaan we van start met deze pilot.

Wat bieden wij?
Brandweer Twente stelt een basiswerkplek op één van de vier genoemde kazerne beschikbaar, met facilitaire voorzieningen als internet, koffie/thee en een printfaciliteit. Daarnaast wordt in een reiskostenvergoeding voorzien. Net als bij reguliere vrijwilligers worden de opleiding tot manschap, kleding en middelen betaald en worden uren voor opleiding, oefening en uitruk vergoed.

Het flexwerken op de kazerne gebeurt op basis van vrije opkomst. Dat wil zeggen dat de vrijwilliger zelf bepaalt wanneer hij in de kazerne werkt en ook de vrijheid heeft om bijvoorbeeld afspraken buiten de deur te plannen. Met de leidinggevende worden algemene resultaatafspraken gemaakt.

Wat vragen wij van jou?
In ruil hiervoor verwachten wij dat de vrijwilliger met enige regelmaat aanwezig op de kazerne (conform de resultaatafspraken) en indien er een alarmering is, beschikbaar is voor de uitruk. De vrijwilliger wordt gekoppeld aan één kazerne, waar ook geoefend wordt en waar hij, net als ieder ander, onderdeel is van de groep.

Verder vragen we aan de flexwerkende vrijwilliger hetzelfde als aan onze 'traditionele' vrijwilliger. Meer informatie hierover vind je door op deze link te klikken. Ook aan de rechterzijde van deze pagina staat blokken met informatie. Heb je nog vragen, dan kun je mailen naar Karin GroenewegenVrijwilliger worden

Je hebt interesse om vrijwilliger te worden bij Brandweer Twente. Wat houdt het brandweervak nu eigenlijk in? Hoe word ik vrijwilliger? Wat wordt van mij verwacht en wat mag ik van Brandweer Twente verwachten?

Delen