Technisch Ondersteuner - Manschap/brandweerduiker

Ben je technisch ondergelegd en werk je nauwkeurig en toegewijd? Combineer je dit graag met een rol als brandweerman/-vrouw én heb je affiniteit met het specialisme brandweerduiken? Dan is dit misschien jouw nieuwe baan! 

Wat ga je doen? 
Je gaat werken in een combifunctie. Naast Technisch Ondersteuner ga je aan de slag als manschap en brandweerduiker. 

Technisch Ondersteuner
Het team Onderhoud & Techniek zorgt dat ons materieel en materiaal altijd klaar is voor repressieve en oefeninzet. Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn van levensbelang voor de brandweer en onze collega’s moeten voor 100% kunnen vertrouwen op een goede werking van deze beschermingsmiddelen. Vanuit het steunpunt in Almelo verzorgt het team het onderhoud aan en periodieke keuringen van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals ademlucht. Als technisch ondersteuner verricht je nauwkeurig en toegewijd controles en onderhoud je deze persoonlijke beschermingsmiddelen.

Almelo
Brugstraat 2
7607 XG Almelo
088 256 7000

Brandweerduiker

Voor het specialisme brandweerduiker word je, indien nodig, opgeleid tot brandweerduiker. Een test naar je opleidbaarheid tot duiker is onderdeel van de procedure.  

Manschap en brandweerduiker
Daarnaast ben je als manschap en brandweerduiker actief. Zodra het alarm afgaat, ben je onderdeel van een strak georganiseerde, geoliede machine en verleen je hulp in noodsituaties. Je bent flexibel, stressbestendig en je kunt onder extreme omstandigheden samenwerken. Voor het specialisme brandweerduiker word je, indien nodig, opgeleid tot brandweerduiker. Een test naar je opleidbaarheid tot duiker is onderdeel van de procedure.  

Je standplaats is kazerne Almelo, maar je bent ook op andere kazernes inzetbaar. Het duikteam is vanuit de kazerne in Almelo inzetbaar in heel Twente. Naast de reguliere diensten heb je eens per 8 dagen een 24-uurs aanwezigheidsdienst op de kazerne. 

Wat vragen we van jou?

  • Minimaal een afgeronde mbo-opleiding in de techniek
  • Minimaal rijbewijs B en bij voorkeur rijbewijs C
  • Diploma manschap
  • Diploma brandweerduiker (of bereid deze te halen)
  • Je staat open voor een flexibele indeling van je uren
  • Je bent kwaliteitsgericht en zorgt dat het materiaal altijd inzetbaar is
  • Je bent fysiek en mentaal topfit 

Voldoe je nog niet aan alle eisen, maar past de functie heel goed bij je en wil je er graag op korte termijn veel energie in steken? Dan nodigen we je ook uit om te solliciteren. Wij bieden beginnende vakmannen/-vrouwen de ruimte om zich bij ons te ontwikkelen. 

Wat bieden wij jou?
Een unieke baan bij Brandweer Twente! Een combinatie van een divers takenpakket en een repressie functie. Je levert een belangrijke bijdrage aan een veilig Twente, samen met professionele en trotse collega’s, binnen een organisatie waar volop ruimte is voor ontwikkeling. 

In eerste instantie krijg je een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 2.904,- bruto per maand (schaal 6) bij een 36-urige werkweek.

Kijk op Brandweer Twente en Veiligheidsregio Twente voor meer informatie. 

Handig om te weten
Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. 

Meer weten?
Vraag het Harald

Teamleider Onderhoud & Techniek
h.aarnink[at]brandweertwente.nl  
Telefoon: 06 22 99 71 47

Groei door

Voldoe je nog niet aan alle eisen maar past de functie heel goed bij je en wil je er graag op korte termijn veel energie in steken? Dan nodigen we je ook uit om te solliciteren. Wij bieden beginnende vakmannen/vrouwen de ruimte om zich bij ons te ontwikkelen. 
Mehmet

Interesse?

Je interesse kun je tot 15 augustus kenbaar maken door te solliciteren via onderstaande knop. Onderdeel van deze functie is het specialisme brandweerduiker. Een fysieke test en keuring naar je opleidbaarheid tot zijn daarom onderdeel van de procedure. 

De gesprekken staan gepland op dinsdag 31 augustus. De test voor brandweerduiker is op zaterdag 4 september. De datum voor de keuring volgt nog als je door bent in de selectieprocedure. We vragen je om rekening te houden met deze data.

Delen