Combifunctie: Medewerker Brandveilig Leven / Manschap 2x

Wil jij je passie om anderen te helpen inzetten om het bewustzijn rondom brandveiligheid te vergroten én brandweerman/vrouw zijn? Dan kan dit misschien jouw nieuwe baan zijn!

De functie
Het team Brandveilig Leven (BVL) wil de brandveiligheid van inwoners en organisaties in Twente vergroten. Om dit te bereiken zoeken wij inwoners en organisaties op en gaan we samen in gesprek om ervoor te zorgen dat zij zich bewust worden van gevaren en zelf maatregelen treffen. Zo geven we voorlichting aan verschillende doelgroepen en organiseren we uiteenlopende activiteiten en campagnes. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan ons educatieprogramma ‘Brandweer op School’, waarmee we basisscholen bezoeken om leerlingen van groep 1 t/m 8 bekent te maken met de brandweer en bewust te maken van brandveiligheid op school en thuis.

Als medewerker Brandveilig Leven houd je je bezig met het geven van voorlichting. Hiervoor leg je verbinding met o.a. collega’s, scholen, ondernemers en andere samenwerkingspartners. Je vindt het leuk om ‘naar buiten’ te gaan, je houdt van netwerken en legt van nature makkelijk contacten.
Binnen jouw takenpakket zal in eerste instantie de nadruk liggen op het organiseren, plannen en uitvoeren van het ‘Brandweer op School’ programma. Tevens begeleid je ontruimingsoefeningen en voer je woningchecks uit. Dit doe je samen met je BVL collega’s die het allemaal, net zoals jij, geweldig vinden dat geen dag hetzelfde is!

Daarnaast ben je als manschap actief binnen Repressie. Zodra het alarm afgaat, ben je onderdeel van een strak georganiseerde, geoliede machine en verleen je hulp in noodsituaties. Als manschap ben je bij uitstek een teamplayer. Je bent flexibel, stressbestendig en je kunt onder extreme omstandigheden samenwerken.

Naast je functie als manschap kun je ook opgeleid en ingezet worden in verschillende specialismen, bijvoorbeeld als duiker, chauffeur/pompbediener en/of voertuigbediener. Wij zijn momenteel op zoek naar repressieve collega's die aan de slag willen als brandweerduiker gedurende een periode van hun repressieve loopbaan. Kandidaten met affiniteit en beschikbaarheid voor het specialisme brandweerduiker hebben daarom bij gelijke geschiktheid een streepje voor. Een test naar je opleidbaarheid tot duiker is dan ook onderdeel van de procedure.

Hengelo Centrum
Lansinkesweg 59
7553 AE Hengelo OV
088 256 7000

Standplaats

Je standplaats is Hengelo, maar je vindt het ook geen probleem om soms op andere locaties te worden ingezet. Naast de reguliere diensten heb je eens per 8 dagen een 24-uurs aanwezigheidsdienst op de kazerne.

Wat vragen we van jou?

  • Je bent in het bezit van minimaal een afgeronde mbo-opleiding en rijbewijs B
  • Je bent in het bezit van het diploma manschap A of bereid om dit te halen
  • Voor het plannen en organiseren van voorlichtingsactiviteiten draai jij je handen niet om
  • Je bent een netwerker en communiceert makkelijk met verschillende doelgroepen, zowel mondeling als schriftelijk
  • Je vindt het leuk om op een overtuigende manier advies en presentaties te geven om onze boodschap over brandveiligheid over te brengen
  • Je staat open voor een flexibele indeling van je uren
  • Je bent fysiek en mentaal topfit

Voldoe je nog niet aan alle eisen maar past de functie heel goed bij je en wil je er graag op korte termijn veel energie in steken? Wij bieden beginnende vakmannen/-vrouwen de ruimte om zich bij ons te ontwikkelen.

Wij bieden
Een unieke baan bij Brandweer Twente! Een combinatie van een divers takenpakket en een repressie functie. Je levert een belangrijke bijdrage aan een veilig Twente, samen met professionele en trotse collega’s, binnen een organisatie waar volop ruimte is voor ontwikkeling. In eerste instantie krijg je een aanstelling voor 1 jaar, met vooruitzicht op vast. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 2.986,- bruto per maand (schaal 7) bij een 36-urige werkweek.

Meer weten?
Vraag het Judith

Teamleider Brandveilig Leven
judith.vennegoor@brandweertwente.nl
Telefoon: 06 15 53 87 11

 

Bij Brandweer Twente

Brandweer Twente helpt mens en dier in nood. Tijdens brand, bij een ongeval, door weer en wind, 24 uur per dag. We geven aan de samenleving het vertrouwen dat er altijd iemand is die klaarstaat. Ook als Twente slaapt werkt het brandweernetwerk door: ‘Wiej bint der altied’.

En we doen meer. We helpen mensen bewust te maken van de risico’s die zij lopen en vertellen hen hoe zij zich hierop kunnen voorbereiden. Preventie, advies en controles, kleine aanpassingen en grotere maatregelen. Op onze ‘Twente Safety Campus’ (Twente Airport) werken we aan unieke trainingsprogramma’s, innovatie, onderzoek en veiligheidseducatie. Twente wordt er veiliger door.

We doen het samen. Als onderdeel van Veiligheidsregio Twente werken we samen met politie, ambulance en defensie. En met andere partners die ons helpen een bijdrage te leveren aan een veiliger Twente.

Solliciteren

Je kunt tot en met 28 maart solliciteren op deze functie door onderaan op 'solliciteer nu' te klikken. Op het sollicitatieformulier dat zich vervolgens opent vul je vervolgens je persoonlijke gegevens in. Je brief inclusief CV, kun je als bijlage meesturen. De sollicitatie-gesprekken vinden in week 14 en 15 plaats.

Delen