Brandweerofficier

Opleiding Brandweerofficier
Ben jij ambitieus, een verbinder en vol passie voor het brandweervak? Dan is dit een unieke kans voor jou! Want misschien ben jij één van de deelnemers voor de 52e voltijdsofficiersopleiding! We willen twee kandidaten aanmelden voor de opleiding, die verzorgd wordt door de Brandweeracademie van het IFV in Arnhem.

Onze organisatie
Brandweer Twente is een brandweerkorps waar veel ruimte is voor vernieuwing, ondernemerschap, teamwerk en persoonlijke ontwikkeling. Onze organisatie kenmerkt zich als zakelijk, met hart en ziel, waarbinnen onze collega’s gepassioneerd en met trots hun werkzaamheden uitvoeren. Brandweer Twente maakt onderdeel uit van Veiligheidsregio Twente en bestaat uit de volgende vijf sectoren: Brandveiligheid, Vakbekwaamheid & Kennis, Repressie, Beheer & Techniek en Strategie & Ondersteuning.

Enschede Spaansland
Spaansland 20
7543 BG Enschede
088 256 7000

Functie Brandweerofficier
Als brandweerofficier werk je voor Brandweer Twente. Je loopbaan staat in het teken van leiderschap, waarbij doorgroei vanaf officiersniveau van toepassing is afhankelijk van je competenties. Je kunt actief zijn als leidinggevende, projectleider of toonaangevend vakinhoudelijke specialist. Daarnaast kun je worden ingezet als officier van dienst bij diverse incidenten, variërend van een ongeval met gevaarlijke stoffen tot een complexe industriebrand.
Als brandweerofficier heb je ambitie, doorzettingsvermogen en sta je stevig in je schoenen. Je bent een leider en deinst niet terug voor stressvolle situaties. Oog voor mensen, samenwerken en gevoel hebben voor verschillende belangen zijn belangrijke kwaliteiten.

Opleiding en aanstelling
Bij de start van de anderhalf jaar durende opleiding in september 2020 kom je in dienst bij Brandweer Twente. De opleiding (voltijds) tot brandweerofficier volg je bij de brandweeracademie in Arnhem. De opdrachten voer je onder andere uit voor Brandweer Twente. Het salaris tijdens de opleiding bedraagt minimaal € 2.459,- en maximaal € 3.556,- bruto per maand op fulltime basis (schaal 8, CAR-UWO, salaristabel juli 2020). Inschaling wordt gebaseerd op je achtergrond en ervaring.

Na afronding van de opleiding wordt in goed overleg samen met jou gezocht naar een passende functie op officiersniveau binnen Brandweer Twente. We bieden je een contract aan voor de duur van de opleiding. Dit is inclusief de opleidingstijd. Na het behalen van de opleiding gaan we samen kijken wat jouw volgende loopbaanstap binnen Brandweer Twente is. We vragen het volgende van je:

 • Een afgeronde hbo-opleiding of universitaire opleiding (minimaal bachelor), je kunt uiterlijk 1 juli 2020 het bijbehorende diploma overleggen. Een specifieke studierichting of een specifiek vakkenpakket is niet vereist.
 • Je bent bestand tegen druk en stress, fysiek fit en hebt geen hoogte- of engtevrees.
 • In het bezit van rijbewijs B.

Competenties

 • Leiderschap
 • Analytisch
 • Creatief en innovatief
 • Besluitvaardig
 • Draagvlak creëren
 • Reflecterend vermogen
 • Doordacht
 • Politiek-bestuurlijk sensitief

Interesse?

Je interesse voor de voltijdsofficiersopleiding kun je kenbaar maken tot 22 maart 2020. Solliciteer via deze link op de vacature

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 14, 15 en/of 16.

"Een mooie en leerzame reis. Je bent continu bezig met het brandweervak en eigen ontwikkeling"

 • Maike Effing, deelnemer 50e leergang brandweerofficier Maike Effing, deelnemer 50e leergang brandweerofficier

Interesse?
Wil je meer informatie over de opleiding of je aanmelden voor de infodag op zaterdag 14 maart 2020 bij het IFV in Arnhem? Ga dan snel naar www.brandweerofficier.nl.

Je interesse voor de voltijdsofficiersopleiding kun je kenbaar maken tot 22 maart 2020. Solliciteer via de 'Solliciteer nu' button (rechts). Mocht je vragen hebben over de procedure, dan kun je deze stellen aan Daphne Sleiderink, telefoon 06-25741360 of d.sleiderink@brandweertwente.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 14, 15 en/of 16. Na een positieve uitkomst van het gesprek maken een fysieke vaardigheidstest, een assessment en een medische keuring onderdeel uit van de procedure.

Delen