Beroeps Brandweerman/-vrouw + Duiker (2x)

Wij richten ons op het te voorkomen, beperken of bestrijden van gevaren. Hierbij komen onze brandweermannen en -vrouwen niet alleen bij brand in actie maar bijvoorbeeld ook bij ernstige verkeersongevallen, stormschade, een auto te water of een incident met gevaarlijke stoffen. Door de intensieve samenwerking met brandweercollega’s creëer je een hechte band met elkaar. Het geeft voldoening dat je met je optreden menselijk leed kan helpen beperken en soms letterlijk levens kan redden. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en draagt bij aan een veiligere samenleving.

Wat zoeken we?
Mannen of vrouwen die graag opgeleid willen worden tot beroeps brandweerman/-vrouw en brandweer duiker. Je moet sportief zijn, goed kunnen zwemmen en goed in een team kunnen werken. Makkelijk je weg vinden in een nieuwe groep en je snel thuis voelen. Verder moet je veerkracht hebben en stressbestendig zijn, want je maakt veel ingrijpende situaties mee. Daar moet je mee om kunnen gaan.

Enschede Spaansland
Spaansland 20
7543 BG Enschede
088 256 7000

Hoe ziet een dienst eruit?
Als je 24 uurs dienst hebt, ben je de hele dag op een van de kazernes in Enschede. Je bent continu omringd door je collega’s. Overdag voer je onder andere oefeningen uit, je krijgt theorielessen en je bent werkzaam binnen één van de teams van de organisatie. Hier houd je je bezig met taken op het gebied van beheer en techniek, brandveiligheid, vakbekwaamheid, brandweerzorg of ondersteuning. Maar als het alarm gaat, ben je binnen anderhalve minuut onderweg naar de noodsituatie. Naast je 24-uurs dienst ben je ook inzetbaar als brandweer duiker. Het duikteam wordt ingezet in heel Twente, vanuit de kazerne in Almelo.

De kazernes in Enschede zijn onderdeel van een netwerk van 29 kazernes binnen regio Twente. Om de paraatheid binnen deze 29 kazernes te kunnen borgen, komt het voor dat je ook op een andere kazerne wordt ingezet. Een flexibele instelling is daarom belangrijk.

Wat verwachten wij van jou?

Passie voor het vak. Altijd klaar willen staan en je als hulpverlener op kunnen stellen. Samenwerking staat hoog in het vaandel, dus je bent een teamspeler van nature. Als beroeps brandweer kun je improviseren en weet je van aanpakken.

Functie-eisen

  • MBO diploma (minimaal niveau 3)
  • Rijbewijs B, en bij voorkeur C en E
  • Bij voorkeur woonachtig in Enschede
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Flexibel zijn t.a.v. werkzaamheden en werktijden

Ervaringseisen
Wij zijn op zoek naar mensen met een technische achtergrond en ervaring (bijvoorbeeld autotechniek (zware voertuigen), bouwkunde of elektrotechniek). Je hoeft geen ervaring als beroeps brandweerman/-vrouw te hebben, maar een aantal jaren werkervaring in een organisatie is een pré.

Fysieke en medische eisen
Bij de brandweer werken is lichamelijk en geestelijk belastend. Daarom vragen wij op voorhand een goede lichamelijke en geestelijke conditie. Een selectiedag, waarop onder andere je conditie wordt getest, maakt deel uit van het selectieproces. Voor duikers geldt bovendien een specifieke aanstellingskeuring, de duik medische inkeuring. Hier bepaalt de duikarts of jij medisch gezien geschikt bent om duikarbeid te verrichten. Hierbij wordt ook nadrukkelijk bekeken of je over de juiste persoonlijkheidskenmerken beschikt om deze intensieve taak uit te kunnen voeren.

Tweede loopbaanbeleid
Het is belangrijk te weten dat het tweede loopbaanbeleid op jou van toepassing is. Dit betekent dat je gedurende maximaal 20 jaar een repressieve functie vervult, daarna stroom je door naar een andere functie binnen of buiten Brandweer Twente. Je moet daarom bereid zijn om opleidingen en cursussen te volgen.

Aanstelling
De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een aanstelling voor onbepaalde tijd. Het salaris voor de functie is, afhankelijk van opleiding en ervaring, vastgesteld op maximaal € 2.729,- bruto per maand (schaal 6) bij een fulltime aanstelling op basis van 36 uur per week. Daarnaast ontvang je een toelage onregelmatige dienst (ORT) en een duiktoelage.

Informatie
Meer informatie over onze organisatie vind je op vrtwente.nl en brandweertwente.nl. Aanvullende informatie over deze functie kun je verkrijgen bij Sjaak Monnikhof, ploegchef kazerne Enschede, telefoon 088 256 8307. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Louella Inees, adviseur P&O, telefoon 053 487 6543 of via e-mail l.inees@regiotwente.nl.

Solliciteren
Je kunt tot en met 31 juli aanstaande solliciteren op deze functie door dit formulier in te vullen. De sollicitatiegesprekken en aanstellingskeuringen vinden plaats in september.

Brandweer Twente

Brandweer Twente is dé organisatie die 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voorbereid is en klaar staat om onze Twentse burgers te helpen. Brandweer Twente is één van de meest innovatieve brandweerkorpsen in Nederland en koploper op diverse fronten zoals de inzet van business intelligence, drone Argus, REDSUIT en risicogerichte brandweerzorg. De brandweermannen en -vrouwen in Twente bestrijden jaarlijks een kleine 5.000 incidenten. Hierbij gaat het om onder meer het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Ook bij uitval van stroomvoorziening of extreem weer zijn we bezig met het verlenen van hulp. De sector Repressie verzorgt deze directe paraatheid en inzet vanuit 29 kazernes met bijna 700 vrijwilligers en 150 beroeps- medewerkers.

Veiligheidsregio Twente

Veiligheidsregio Twente (VRT) is een innovatieve netwerkorganisatie waarin we samenwerken aan een veilig Twente. Onze voornaamste taak is om diegenen die wonen en werken in Twente een veilige leefomgeving te bieden en hulp te bieden tijdens incidenten, crises en rampen.

Wij werken samen met de 14 Twentse gemeenten, de brandweer, de politie, geneeskundige hulpverleningsorganisatie (GHOR) en andere (veiligheids) organisaties.

Wij zijn professionals die luisteren naar wat ook andere maatschappelijke partners en de mensen in Twente van ons vragen. Mede daardoor zijn wij in staat om onze wettelijke taken op een innovatieve wijze tegen acceptabele kosten uit te voeren.

Wij gebruiken cookies