Kom jij ons team versterken?

Belangstellingsregistratie vrijwilliger

Wij zoeken ieder jaar weer enthousiaste collega's die willen werken aan een veilig Twente. Kom jij ons enthousiaste team versterken? Als vrijwilliger van Brandweer Twente werk je in een hecht team aan het voorkomen en blussen van brand en het verlenen van hulp bij ongevallen. Door de intensieve samenwerking met brandweercollega’s creëer je een hechte band met elkaar. Het geeft voldoening dat je met je optreden menselijk leed kan helpen beperken en soms letterlijk levens kan redden. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en draagt bij aan een veiligere samenleving.

Het woord 'vrijwilliger' wil overigens niet zeggen dat het vrijblijvend is: als je een oproep krijgt rekenen we op je, ook overdag! Er is dus wel een opkomstverplichting. Het is daarom belangrijk dat je werkgever akkoord is met het uitrukken als vrijwilliger bij de brandweer. Daarnaast heb je wekelijkse oefenavonden en ben je verplicht de vakopleiding Manschap A te volgen, deze wordt door Brandweer Twente betaald. De avondopleiding duurt circa 2 jaar en de dagopleiding ca. 1 jaar. De opleiding voor vrijwillige- en beroepsbrandweermensen is qua inhoud gelijk, dat geldt ook voor de behaalde diploma’s. Tijdens je opleiding worden theorie en praktijk afgewisseld.

De bestaande rechtspositieregeling en vergoedingsregeling voor vrijwilligers (hoofdstuk 19 CAR-UWO) bij de brandweer, is van toepassing. Voor zowel oefen- als uitrukuren ontvang je een vergoeding. Daarnaast ontvang je een vaste jaarvergoeding. 

Almelo
Brugstraat 6
7607 XG Almelo
088 256 7000

Wil jij graag vrijwilliger bij Brandweer Twente worden? De werving voor vrijwilligers start weer begin 2019, je kunt vanaf dan solliciteren. Ben je nu al enthousiast en wil je je interesse kenbaar maken? Vul dan onderstaand belangstellingsformulier in. Zodra de werving start krijg je van ons bericht dat je kunt solliciteren.

Voor meer informatie over werken als brandweervrijwilliger, download de informatiebrochure of neem contact op met de kazernecoördinator en het korps. Kijk op de pagina 'kazernes' voor contactgegevens van de kazernes.

De gegevens die je met dit formulier naar ons stuurt worden na 5 dagen van de server verwijderd. Je kunt je gegevens inzien, laten wijzigen of laten verwijderen. Bekijk hiervoor de Privacy verklaring

 

Vrijwilliger worden

Je hebt interesse om vrijwilliger te worden bij Brandweer Twente. Wat houdt het brandweervak nu eigenlijk in? Hoe word ik vrijwilliger? Wat wordt van mij verwacht en wat mag ik van Brandweer Twente verwachten?

Een werknemer als vrijwilliger

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de brandweer in onze regio. Wanneer onze burgers hulp nodig hebben, rekenen zij op de vrijwilligers. De brandweer heeft omgekeerd uw hulp en medewerking nodig bij het beschikbaar stellen van vrijwilligers.
Wij gebruiken cookies