Afstudeerstage voorlichting brandveiligheid

Hoe kunnen wij de 30 – 50 jarigen het beste bereiken op het gebied van brandveiligheid?

Een brand voorkomen is natuurlijk beter dan een brand moeten blussen. Minder branden betekent automatisch minder schade, minder slachtoffers én minder risico's voor onze eigen mensen. Daarom geven we ook voorlichting over brandveiligheid.

Ken jij onze campagne ‘Rookmelders redden levens’ en wist jij dat wij bij de Nationale Voorleesdagen (begin 2020) uit ons eigen boek ‘Oei de taart’ konden voorlezen? Dit zijn maar een paar campagnes en manieren hoe wij als brandweer verschillende doelgroepen bewust maken van brandveiligheid. Wil jij onderzoek doen naar hoe we de doelgroep in de leeftijd van 30 – 50 jaar het beste kunnen bereiken op het gebied van brandveiligheid? Dan maken we graag kennis met je!

Hengelo Centrum
Lansinkesweg 59
7553 AE Hengelo OV
088 256 7000

Team Brandveilig Leven
Ons team bestaat uit 13 enthousiaste collega’s. Ons doel is om het brandveiligheidsbewustzijn van inwoners en organisaties in Twente te vergroten. Om dit te bereiken zoeken wij inwoners en organisaties op en gaan we samen in gesprek. Wij geven voorlichting aan verschillende doelgroepen en organiseren activiteiten en campagnes. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan ons educatieprogramma 'Brandweer op School', waarmee we basisscholen bezoeken en de groepen 1 t/m 8 kennis laten maken met de brandweer en brandveiligheid. Daarnaast hebben wij Risk Factory Twente, waar we jongeren en senioren bewust maken van risico's door ze met interactieve praktijksituaties (on)veiligheid te laten ervaren.

Wat ga je doen?
Wij zijn op zoek naar een student die onderzoek verricht naar hoe we de doelgroep in de leeftijd van 30-50 jaar het beste kunnen bereiken op het gebied van brandveiligheid, met als einddoel een aantal aanbevelingen en suggesties hoe we hier concreet vorm aan kunnen geven. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om bij diverse activiteiten en campagnes te ondersteunen en mee te lopen met collega’s om de organisatie beter te leren kennen.

Dit vragen wij van jou

  • Je volgt een HBO-opleiding en bent op zoek naar een afstudeeropdracht.
  • Je bent te typeren als enthousiast, zelfstandig en kritisch.
  • Je hebt gevoel bij brandveiligheid en interesse in gedragsverandering.
  • Jouw interesse gaat uit naar doelgroeponderzoek, marketing of communicatie.

Dit bieden wij jou

  • Vanaf februari een afstudeerstage van (minimaal) 20 weken in een gezellig team.
  • Een werkplek in onze brandweerkazerne in Hengelo en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.
  • Een stagevergoeding.

Bij aanvang van de stage start je met een introductieprogramma. Onderdeel van het programma is deelname aan onze BHV training. Na het volgen van deze training kun je een dienstauto reserveren indien je in het bezit bent van een rijbewijs.

Meer weten?
Vraag het Daphne

Projectmedewerker Brandveilig Leven
d.devos[at]brandweertwente.nl
Telefoon: 06 15 10 95 17

Brandweer Twente

Met passie, trots en lef staan we midden in de maatschappij. Daadkrachtig, deskundig en behulpzaam. Daar staan we om bekend. We onderscheiden ons als een ondernemend, actiegericht en vernieuwend brandweerkorps. Vanuit onze 29 kazernes verlenen we 24 uur per dag hulp aan onze inwoners. Ook als Twente slaapt werkt het brandweernetwerk door: ‘Wiej bint der altied’.

Reageren

Ben je enthousiast geworden en wil je graag kans maken op een uitdagende afstudeerplek?
Stuur dan je motivatiebrief en CV voor 1 december naar personeel[at]brandweertente.nl. Alleen sollicitaties die op dit mailadres binnenkomen, nemen we in behandeling.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 8 december 2020. We verzoeken je om hier rekening mee te houden. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19 vinden deze digitaal plaats of fysiek op één van onze locaties.

Delen