Afstudeerstage optimaliseren werkprocessen team Onderhoud & Techniek

Ben jij op zoek naar een afstudeerstage en beschik je over een goed analytisch vermogen? Bij team Onderhoud & Techniek onderhouden en repareren we het materieel en materiaal van Brandweer Twente. Deze werkzaamheden voeren we uit op basis van wettelijke eisen, voorschriften leveranciers of de werkwijze die in de loop van de jaren is ontstaan. Om de kwaliteit en standaardisering op een hoger niveau te brengen willen we deze werkzaamheden beter op elkaar afstemmen en vastleggen in procesbeschrijvingen.

Enschede Spaansland
Spaansland 20
7543 BG Enschede
088 256 7000

Het team Onderhoud & Techniek
Het team is verantwoordelijk voor het materieel en materiaal van Brandweer Twente. De werkzaamheden zijn: het onderhouden en keuren van onze voertuigen, verbindingsmiddelen (portofoons, pagers etc.), gereedschappen en ademluchtapparatuur. Daarnaast repareren we schades en voeren we aanpassingen aan onze voertuigen uit.

Brandweer Twente is een informele organisatie waar we elkaar aanspreken, waar ruimte is voor een open gesprek en waar we respect hebben voor de persoonlijke waarden van anderen. Op elke afdeling vind je weer andere vakmensen waar je enorm veel van kunt leren. Je wordt tijdens je stage begeleidt door Tom, de coördinator van de steunpunten.

Wij zoeken een afstudeerder die ons team helpt bij:

 • Het per discipline in kaart brengen van onze werkzaamheden;
 • Het door vertalen van deze werkzaamheden naar procesbeschrijvingen;
 • Het meedenken in het verder standaardiseren en optimaliseren van deze processen;

Dit ben jij

 • Je volgt een HBO opleiding en bent op zoek naar een afstudeerstage
 • Je bent enthousiast, flexibel, nieuwsgierig en kritisch
 • Je bent zelfsturend en proactief
 • Je bent in staat om je op verschillende niveaus binnen de organisatie te verbinden
 • Je bent sterk in woord en geschrift
 • Je beschikt over een goed analytisch- en observatievermogen

Wij bieden

 • Een super leuke afstudeerstage van (minimaal) 20 weken in een gezellig team.
 • Een werkplek in onze kazerne in Enschede en de mogelijkheid om vanuit huis te werken.
 • Een stagevergoeding.

Bij aanvang van de stage start je met een introductieprogramma. Onderdeel van het programma is deelname aan onze BHV training.

Meer weten?
Vraag het Tom

Coördinator Onderhoud & Techniek
t.steentjes[at]brandweertwente.nl
06 25 74 13 33

Brandweer Twente

Met passie, trots en lef staan we midden in de maatschappij. Daadkrachtig, deskundig en behulpzaam. Daar staan we om bekend. We onderscheiden ons als een ondernemend, actiegericht en vernieuwend brandweerkorps. Vanuit onze 29 kazernes verlenen we 24 uur per dag hulp aan onze inwoners. Ook als Twente slaapt werkt het brandweernetwerk door: ‘Wiej bint der altied’.

Reageren

Ben je enthousiast geworden en wil je graag kans maken op een uitdagende stageplek?

Stuur dan je motivatiebrief en CV voor 3 december 2020 naar personeel[at]brandweertente.nl. Alleen sollicitaties die op dit mailadres binnenkomen, nemen we in behandeling.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 10 december 2020. We verzoeken je om hier rekening mee te houden. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19 vinden deze digitaal plaats of fysiek op één van onze locaties.

Delen