Afstudeerstage doorontwikkeling selectieproces vrijwilligers

We zijn altijd op zoek naar goede brandweervrijwilligers en worden er gelukkig van als nieuwe potentiële kandidaten zich aanmelden! Wat gebeurt er eigenlijk als je je aanmeldt? Wanneer iemand zich aanmeldt, volgt er een eerste kennismakingsgesprek. Voordat de deelnemer daadwerkelijk wordt aangenomen, neemt hij/zij deel aan een selectiedag. Tijdens deze dag testen we de deelnemer op diverse onderdelen zoals een hoogtetest, fysieke test en een engtetest. Op basis van de uitkomsten besluiten we of de deelnemer het opleidingstraject in gaat.

Projectgroep Werving & Selectie
De projectgroep Werving & Selectie valt onder Marieke, teamleider Mens & Organisatie en bestaat uit acht collega’s uit de verschillende teams en sectoren (Repressie, Opleiden & Oefenen en HR). Ons doel is om voldoende vrijwilligers te vinden, te binden en te verbinden met onze organisatie, waardoor wij op een prettige manier de paraatheid kunnen borgen.

Het project bestaat uit twee deelprojecten die apart van elkaar verantwoordelijk zijn voor een aantal processen. Voor de verbinding is er eens in de twee maanden een gezamenlijk overleg. Wij zijn op zoek naar een student die onderzoekt hoe we onze selectiedag kunnen verbeteren en doorontwikkelen en concrete aanbevelingen kan doen voor de toekomst

Enschede Spaansland
Spaansland 20
7543 BG Enschede
088 256 7000

Wat ga je doen?
Voor we ons selectieproces kunnen door ontwikkelen en/of verbeteren is onderzoek nodig. Een aantal onderzoeksvragen zijn:

  1. Naast onze veiligheidsregio zijn er 24 andere regio’s. Hoe ziet het wervingstraject er bij hen uit, kennen zij ook een selectiedag en hoe is deze daar vormgegeven?
  2. Sluit de selectiedag aan bij het opleidingstraject dat de kandidaten gaan volgen?
  3. Hoe ervaren de kazernecoördinatoren de selectiedagen en zijn er punten die zij graag anders zien?

Als resultaat ontvangen wij graag een onderzoeksverslag en een aantal concrete aanbevelingen om ons selectieproces te verbeteren.

Wat vragen wij van jou?

  • Je volgt een HBO-opleiding en bent op zoek naar een afstudeerstage.
  • Je vindt het leuk om actief mee te draaien in de projectgroep/deelprojecten en draagt graag een steentje bij aan de selectiedagen van april 2021.
  • Je bent bereid om in de avonden en/op zaterdag beschikbaar te zijn wanneer dit noodzakelijk is.
  • Je bent communicatief sterk en hebt een groot analytisch vermogen. Je bent sociaal, nieuwsgierig en kunt goed zelfstandig werken.

Dit bieden we jou

  • Een interessante afstudeerstage die begint op 1 februari 2021 van (minimaal) 20 weken in een enthousiaste projectgroep.
  • Je werkt vanaf verschillende locaties, waarbij het uitgangspunt de kazerne in Enschede is. Daarnaast heb je de mogelijkheid om vanuit huis te werken.
  • Een stagevergoeding.

Meer weten?
Vraag het Marieke

Teamleider Mens & Organisatie
06 23 70 38 60

Brandweer Twente

Met passie, trots en lef staan we midden in de maatschappij. Daadkrachtig, deskundig en behulpzaam. Daar staan we om bekend. We onderscheiden ons als een ondernemend, actiegericht en vernieuwend brandweerkorps. Vanuit onze 29 kazernes verlenen we 24 uur per dag hulp aan onze inwoners. Ook als Twente slaapt werkt het brandweernetwerk door: ‘Wiej bint der altied’.

Reageren

Ben je enthousiast geworden en wil je graag kans maken op een uitdagende stageplek?

Stuur dan je motivatiebrief en CV voor 1 december 2020 naar personeel[at]brandweertente.nl. Vermeld duidelijk voor welke stage je interesse hebt. Alleen sollicitaties die op bovenstaand mailadres binnenkomen, nemen we in behandeling.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 8 december 2020. We verzoeken je om hier rekening mee te houden. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19 vinden deze digitaal plaats of fysiek op één van onze locaties.

Delen