Adviseur Gevaarlijke Stoffen (Piket)

Voor de crisisorganisatie van de Veiligheidsregio Twente zijn wij op zoek naar een adviseur gevaarlijke stoffen. Bij incidenten waar gevaarlijke stoffen vrijkomen ben jij de specialist die ingezet wordt. Ben jij stressbestendig en een coördinator met verstand van chemie en/of procestechniek? Dan zijn we op zoek naar jou! (ook als je niet werkzaam bent bij Brandweer Twente!)

Wat ga je doen?
Je werkt in de crisisorganisatie en wordt ingezet op het moment dat er sprake is van een incident met gevaarlijke stoffen of een brand. Je werkt op het plaats incident en adviseert de hoogst leidinggevende van de brandweer. Dit doe je door het incident te analyseren en te beoordelen op basis van kennis en ervaring. Dit gaat bijvoorbeeld over bronbestrijding, gevolgen voor mens en dier in het effectgebied of advies hoe veilig gewerkt kan worden. Als adviseur bepaal je of er metingen moeten worden uitgevoerd door speciale meetploegen. Die metingen worden door jou geanalyseerd en geïnterpreteerd. Je werkt nauw samen met de coördinator verkenningseenheden en de gezondheidskundig adviseur gevaarlijke stoffen.

Het gaat om een piketfunctie. Dat betekent dat je een week lang 24/7 bereikbaar en inzetbaar bent. Je hebt vier andere collega’s met dezelfde piketfunctie. Dat betekent dat je één keer per vijf weken dienst hebt.

Enschede Spaansland
Spaansland 20
7543 BG Enschede
088 256 7000

Wat vragen we van jou?
Jij kan goed functioneren in complexe situaties, onder tijds- en verwachtingsdruk en het is geen probleem om analytisch te werken. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Je beschikt over aansturende kwaliteiten en straalt vertrouwen uit.

Je hebt een technisch HBO diploma en hebt verstand van chemie en/of procestechniek. Je bent in het bezit van rijbewijs B en hebt het diploma brandweerchauffeur of bent bereid deze te halen. Daarnaast heb je het diploma adviseur gevaarlijke stoffen of ben je bereid deze te halen. Je woont en werkt in (de directe nabijheid van) Twente of je bent bereid om hier te gaan wonen. Als er een incident is moet je alles kunnen laten vallen om binnen een korte tijd ter plaatse te kunnen zijn. Ook ben je aanwezig bij AGS-overleggen en steek je tijd en energie in de voorbereiding van het vakbekwaam blijven programma.

Wat bieden we jou?
Een boeiende en veelzijdige piketfunctie bij Brandweer Twente. Je levert een belangrijke bijdrage aan een veilig Twente, samen met vier professionele collega’s met dezelfde piketfunctie binnen een organisatie waar volop ruimte is voor ontwikkeling. Deze piketfunctie vervul je naast een reguliere functie, bij de brandweer of elders. Nadat je aangesteld bent, volgt er een intensief opleidings- en leerwerktraject. Na afronding van je opleiding blijf je trainen en volg je bijscholing om vakbekwaam te blijven. Je ontvangt een piketvergoeding welke is gebaseerd op een 10/16 regeling conform artikel 20:1:3 Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente (AVT). In eerste instantie krijg je een aanstelling voor de duur van 1 jaar. Tijdens je piketdienst heb je een piketvoertuig tot je beschikking.

Samen zijn wij Brandweer Twente
Brandweer Twente helpt mens en dier in nood. Tijdens brand, bij een ongeval, door weer en wind, 24 uur per dag. We geven aan de samenleving het vertrouwen dat er altijd iemand is die klaarstaat. Ook als Twente slaapt werkt het brandweernetwerk door: ‘Wiej bint der altied’. 

Kijk op Brandweer Twente en Veiligheidsregio Twente voor meer informatie.

Meer weten? 
Vraag het Aschwin

Adviseur Gevaarlijke Stoffen en Teamleider Repressie
Telefoon: 06 10 04 62 19

Online informatiesessie

Op 20 april 2021 organiseren wij een online informatiemoment voor belangstellenden. Tijdens deze sessie informeren we je wat de piketfunctie inhoudt en hoe de opleiding is opgebouwd.

Aanmelden voor een informatiesessie kan door een e-mail te sturen naar m.effing[at]brandweertwente.nl. We plannen vervolgens een individuele sessie met je in. We plannen deze sessies in vanaf 19.30 uur.

Interesse?

Je interesse kun je voor 26 april a.s. kenbaar maken door op de 'solliciteer nu' knop te klikken. Op het sollicitatieformulier dat zich vervolgens opent vul je je persoonlijke gegevens in. Je brief inclusief CV kun je als bijlage meesturen.

De eerste gesprekken staan gepland op donderdagochtend 6 mei 2021 We willen je vragen om alvast rekening te houden met deze datum. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het Corona-virus voeren we de sollicitatiegesprekken mogelijk op een alternatieve wijze.

Delen