Adviseur Gevaarlijke Stoffen (2X)

De Functie

Je bent een specialist op het gebied van gevaarlijke stoffen. Als er incidenten plaatsvinden, waarbij gevaarlijke stoffen (kunnen) vrijkomen, word je gealarmeerd. Mogelijke voorbeelden zijn branden met chemicaliën, lekkages of ontsnappingen van gevaarlijke stoffen door bedrijfsongevallen of transportincidenten. Gevaarlijke stoffen kunnen zowel chemicaliën als biologische en radioactieve stoffen zijn.

Jouw werkzaamheden
Je treedt op als adviseur van de leidinggevenden van de brandweereenheden ter plaatse en je houdt je bezig met bronbestrijding van het incident. Als adviseur bepaal je of er metingen moeten worden uitgevoerd door speciale meetploegen. Je werkt nauw samen met de meetplanleider en de gezondheidskundig adviseur gevaarlijke stoffen (GAGS). Daarnaast kun je als AGS worden ingezet in het CoPI of in het ROT.

Naast de piketfunctie worden er circa 20 dagdelen per jaar besteed aan bijscholing, (praktijk-) oefeningen en overleggen. De werkzaamheden zijn, conform de Wet Veiligheidsregio, in drie kerntaken te onderscheiden: Analyseren en beoordelen incident, vormen van een advies en het optreden als AGS bij incidenten met gevaarlijke stoffen. Meer informatie over de taken zijn opgenomen in het kwalificatiedossier. (www.ifv.nl)

 

Enschede Spaansland
Spaansland 20
7543 BG Enschede
088 256 7000

Functie-eisen

Jouw profiel
Je beschikt over het diploma Adviseur Gevaarlijke Stoffen en het diploma brandweerchauffeur klein. Repressieve ervaring als AGS of meetplanleider is een pré. Als je nog niet over de diploma's beschikt, willen we je van harte uitnodigen om te reflecteren. Je dient dan te beschikken over een
HBO diploma, bij voorkeur in een chemische/fysische studierichting of een andere relevante opleiding. Daarnaast heb je actuele werkervaring in het vakgebied en daarmee een behoorlijke chemische kennis. Het opleidingstraject ziet er als volgt uit:

  • Toezichthouden medewerker/ deskundige stralingsbescherming verspreidbare radioactieve stoffen (TMS-VRS-D);

  • Meetplanleider (MPL);

  • Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS);

  • Brandweerchauffeur klein.

Je bent bereid om diverse aanvullende opleidingen te volgen.

Er wordt verwacht dat je prima kunt functioneren in complexe situaties, onder tijds- en verwachtingsdruk en dat het geen probleem is om analytisch te werken. Bovendien beschik je over goede communicatieve vaardigheden.

Je dient bereid te zijn om volgens jaarrooster piketdiensten te verrichten. Voor de adviseur gevaarlijke stoffen geldt een maximale opkomsttijd van 30 minuten. Dit betekent dat de adviseur binnen een half uur op de incidentlocatie aanwezig moet zijn. Gedurende de piketweek dien je continu bereikbaar te zijn.

 

Ons Aanbod

Aanstelling
De functie van Adviseur Gevaarlijke Stoffen is een operationele ‘warme’ functie. Deze functie vervul je dus naast een reguliere functie.

De Adviseur Gevaarlijke stoffen werkt in een poule van 5 medewerkers. Om deze poule weer op volledige bezetting te krijgen zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor deze functie. Het betreft een betaalde piketfunctie en de vergoeding is gebaseerd op een 10/16 regeling conform artikel 20:1:3 Arbeidsvoorwaardenregeling Veiligheidsregio Twente (AVT).

Organisatie
Brandweer Twente, een brandweerkorps waar veel ruimte is voor vernieuwing, ondernemerschap, teamwerk en persoonlijke ontwikkeling. De organisatie onderscheidt zich door een aanpak die zich kenmerkt als zakelijk, met hart en ziel. Dat doen we door te werken aan een organisatie waar trotse en gepassioneerde brandweermensen werken. Brandweer Twente is per 1 januari 2013 een kolom binnen Veiligheidsregio Twente en bestaat uit de volgende vijf sectoren: Brandveiligheid, Vakbekwaamheid & Kennis, Repressie, Beheer & Techniek en Strategie & Ondersteuning.

Je kunt solliciteren via de website van www.twentsekracht.nl

Brandweer Twente

Brandweer Twente is dé organisatie die 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voorbereid is en klaar staat om onze Twentse burgers te helpen. Brandweer Twente is één van de meest innovatieve brandweerkorpsen in Nederland en koploper op diverse fronten zoals de inzet van business intelligence, drone Argus, REDSUIT en risicogerichte brandweerzorg. De brandweermannen en -vrouwen in Twente bestrijden jaarlijks een kleine 5.000 incidenten. Hierbij gaat het om onder meer het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Ook bij uitval van stroomvoorziening of extreem weer zijn we bezig met het verlenen van hulp. De sector Repressie verzorgt deze directe paraatheid en inzet vanuit 29 kazernes met bijna 700 vrijwilligers en 150 beroeps- medewerkers.
Wij gebruiken cookies