De sirene gaat. Klinkt als…Brandweer Twente! Ben jij ON FIRE? Wij zoeken enthousiaste en gedreven collega’s die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Word vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland!

Bij Brandweer Twente kennen we twee vormen van vrijwilligheid:

 1. Vrije instroom
  Voor de meeste kazernes is het vrije instroom principe van toepassing; hierbij kun je binnen enkele minuten na alarmering op de kazerne zijn voor een uitruk.
 2. Flexwerkende vrijwilliger
  We stellen werkplekken beschikbaar voor personen die graag brandweervrijwilliger willen worden en daarnaast minstens twee dagen per week in een kazerne zijn of haar eigen werk kan doen.

Ben je overdag beschikbaar om uit te rukken? Dat kan doordat je van je werkgever overdag weg mag voor een uitruk, of doordat je een werkrooster hebt waarbij je regelmatig overdag beschikbaar bent voor de brandweer. Met name dan nodigen wij je van harte uit te solliciteren.

Match jij met Brandweer Twente?

Match jij met ons?

Check het hier!

Onze verhalen

Lees meer

Brandweer in opleiding

Lees meer

Wat ga je doen?

Ons werk bestaat uit het voorkomen, beperken of bestrijden van gevaren. Hierbij komen onze brandweermannen en -vrouwen niet alleen bij brand in actie, maar ook bij ernstige verkeersongevallen, stormschade, een auto te water of een incident met gevaarlijke stoffen. Door de intensieve samenwerking met brandweercollega’s creëer je een hechte band met elkaar. Je inzet als vrijwilliger is cruciaal, de inwoners van Twente rekenen altijd op de brandweer. Ben jij ook ON FIRE?

Wat vragen we van jou?

 • Je bent 18 jaar of ouder;
 • Je bent gemotiveerd en leergierig en wilt graag tijd investeren in de opleiding;
 • Je hebt een goede gezondheid en conditie;
 • Je werkt graag in teamverband;
 • Je durft initiatief te tonen en handelt doelbewust;
 • In stressvolle situaties weet jij je hoofd koel te houden.

Kom werken bij de warmste werkgever van Nederland

Wil jij maatschappelijk relevant zijn? Je als brandweervrijwilliger inzetten voor mens en dier in Twente? Laten we samen uitzoeken hoe we dat slim kunnen combineren met jouw studie of baan, jouw levensstijl en thuissituatie. Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug; actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners.

Voordat je als brandweervrijwilliger aan de slag kan, volg je de opleiding Manschap. De avondopleiding duurt circa 2 jaar en vindt plaats op een dinsdag- of woensdagavond. Afhankelijk van het aantal geschikte kandidaten komt er een donderdagavond bij. De opleiding bestaat afwisselend uit theorie en praktijk. Je ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en wanneer je wordt ingezet bij een calamiteit. Daarnaast ontvang je een vaste jaarvergoeding.

Ontmoet ons

De kazernecoördinator van jouw gewenste kazerne vertelt je graag meer. Meer informatie over werken als brandweervrijwilliger en het selectietraject vind je hier. Heb je vragen? Dan kun je ze stellen aan medewerker HR Ines Hooijmans.

Interesse?

Klik op onderstaande button ‘Nu solliciteren’ en stuur je motivatiebrief en CV naar ons op.

Goed om te weten

De sollicitatieprocedure bevat een sollicitatiegesprek en selectiedag. Behaal je de selectiedag met een positief resultaat, dan volgt een aanstellingskeuring.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box