Iedereen kent wel zo’n persoon of zo’n stel. Die er altijd op uit zijn, avonturen beleven. Niet stil kunnen zitten. Het liefst met de wandelschoenen aan slapen, of de fietshelm op het hoofd gelijmd. Zij die klimmen, springen en overwinnen. Keer op keer. Zo leer je bouwen. Op elkaar vertrouwen. En durf je meer dan je denkt. Zo ga je voor elkaar door het vuur…

Ervaar het bij Brandweer Twente. Samen.

De sirene gaat. Klinkt als…Brandweer Twente! Ben jij ON FIRE? Brandweer Twente zoekt enthousiaste en gedreven vrijwilligers die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Ervaar het bij Brandweer Twente. Samen.

Wij zoeken vrijwilligers voor de kazernes van:

Boekelo – Borne – Delden – Diepenheim – Enter – Goor – Haaksbergen – Hellendoorn – Holten – Losser – Markelo – Oldenzaal – Ootmarsum – Tubbergen – Vriezenveen – Vroomshoop – Weerselo – Wierden – Flexplek (locatie n.t.b)

Bij Brandweer Twente kennen we twee vormen van vrijwilligheid:

 1. Vrije instroom
  Voor de meeste kazernes zoeken wij mensen die vrijwilliger willen worden vanuit het vrije instroomprincipe. Hierbij kun je binnen enkele minuten na alarmering, als je op dat moment weg kunt, naar de kazerne komen voor een uitruk. Je woont en/of werkt dus in de buurt van de kazerne. Vooral mensen die overdag beschikbaar zijn om uit te rukken, nodigen wij van harte uit te solliciteren.
 2. Flexwerkende vrijwilliger
  Kun jij minstens twee dagen per week je werkzaamheden vanaf een kazerne uitvoeren? Wij stellen werkplekken beschikbaar voor mensen die graag brandweervrijwilliger willen worden.

Onze verhalen

Lees meer

Brandweer in opleiding

Lees meer

Match jij met ons?

Check het hier!

Aftermovie infoavond

Op het oefenterrein van de Twente Safety Campus hebben we op 2 maart 2023 meer dan 30 geïnteresseerden in de vrijwillige brandweer ontvangen. Lang stilzitten zat er voor de deelnemers niet in. Met een realistische oefening in het brandoefengebouw, een kennismaking met de tankautospuit en tot slot het blussen van een brand in de nozzlecontainer was er veel ruimte voor actie. Bekijk hier de aftermovie!

Wat ga je doen

Ons werk bestaat uit het voorkomen, beperken of bestrijden van gevaren. Hierbij komen onze brandweermannen en -vrouwen niet alleen bij brand in actie, maar ook bij ernstige verkeersongevallen, stormschade, een auto te water of een incident met gevaarlijke stoffen. Door de intensieve samenwerking met brandweercollega’s creëer je een hechte band met elkaar. Je inzet als vrijwilliger is cruciaal, de inwoners van Twente rekenen altijd op de brandweer. Ben jij ook ON FIRE?

Wat vragen we van jou

 • Je bent voldoende (overdag) beschikbaar;
 • Je bent 18 jaar of ouder;
 • Je bent gemotiveerd en leergierig en wilt graag tijd investeren in de opleiding;
 • Je hebt een goede gezondheid en conditie;
 • Je werkt graag in teamverband;
 • Je durft initiatief te tonen en handelt doelbewust;
 • In stressvolle situaties weet jij je hoofd koel te houden.

Voordat je als brandweervrijwilliger aan de slag kan, volg je de opleiding Manschap. De avondopleiding duurt circa 2 jaar en is op een doordeweekse avond. Dit kan een dinsdag- of woensdagavond zijn. Afhankelijk van het aantal geschikte kandidaten komt er een donderdagavond bij. De opleiding bestaat afwisselend uit theorie en praktijk. Je ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en wanneer je wordt ingezet bij een calamiteit. Daarnaast ontvang je een vaste jaarvergoeding.

Ontmoet ons

De kazernecoördinator van de door jou gewenste kazerne vertelt je graag meer. Heb je vragen over de opleiding of over het selectietraject? Stuur dan een e-mail naar team Mens & Organisatie.

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en CV naar ons op door op ‘Nu solliciteren’ te klikken.

Bezoek de pagina Nu solliciteren
Stel een vraag