De sirene gaat. Klinkt als…Brandweer Twente! Ben jij ON FIRE? Wij zoeken enthousiaste en gedreven collega’s die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Word vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland!

Bij Brandweer Twente kennen we twee vormen van vrijwilligheid:

 1. Vrije instroom
  Voor de meeste kazernes zoeken wij mensen die vrijwilliger willen worden vanuit het vrije instroomprincipe. Hierbij kun je binnen enkele minuten na alarmering, als je op dat moment weg kunt, naar de kazerne komen voor een uitruk. Je woont en/of werkt dus in de buurt van de kazerne. Vooral mensen die overdag beschikbaar zijn om uit te rukken, nodigen wij van harte uit te solliciteren.
 2. Flexwerkende vrijwilliger
  Kun jij minstens twee dagen per week je werkzaamheden vanaf een kazerne uitvoeren? Wij stellen werkplekken beschikbaar voor mensen die graag brandweervrijwilliger willen worden.

Match jij met ons?

Check het hier!

Onze verhalen

Lees meer

Brandweer in opleiding

Lees meer

Wat ga je doen?

Ons werk bestaat uit het voorkomen, beperken of bestrijden van gevaren. Hierbij komen onze brandweermannen en -vrouwen niet alleen bij brand in actie, maar ook bij ernstige verkeersongevallen, stormschade, een auto te water of een incident met gevaarlijke stoffen. Door de intensieve samenwerking met brandweercollega’s creëer je een hechte band met elkaar. Je inzet als vrijwilliger is cruciaal, de inwoners van Twente rekenen altijd op de brandweer. Ben jij ook ON FIRE?

Wat vragen we van jou?

 • Je bent 18 jaar of ouder;
 • Je bent gemotiveerd en leergierig en wilt graag tijd investeren in de opleiding;
 • Je hebt een goede gezondheid en conditie;
 • Je werkt graag in teamverband;
 • Je durft initiatief te tonen en handelt doelbewust;
 • In stressvolle situaties weet jij je hoofd koel te houden.
 • Je bent voldoende (overdag) beschikbaar.

Kom werken bij de warmste werkgever van Nederland

Wil jij maatschappelijk relevant zijn? Je als brandweervrijwilliger inzetten voor mens en dier in Twente? Laten we samen uitzoeken hoe we dat slim kunnen combineren met jouw studie of baan, jouw levensstijl en thuissituatie. Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug; actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners.

Voordat je als brandweervrijwilliger aan de slag kan, volg je de opleiding Manschap. De avondopleiding duurt circa twee jaar en is op een doordeweekse avond. De opleiding bestaat afwisselend uit theorie en praktijk. Je ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en wanneer je wordt ingezet bij een calamiteit. Daarnaast ontvang je een vaste jaarvergoeding.

Ontmoet ons

De kazernecoördinator van jouw gewenste kazerne vertelt je graag meer. Heb je vragen over de opleiding of over het selectietraject? Mail dan naar team Mens & Organisatie.

Solliciteren?

Klik op ‘Nu solliciteren’ en stuur je motivatiebrief en CV naar ons op. Solliciteren kan tot 31 mei 2023. In de sollicitatieprocedure zit een selectiedag, die op een later tijdstip wordt gepland.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box