Wij zoeken ambitieuze studenten!

De rode auto’s en bluswagens die uitrukken bij brand en ongevallen als er gevaar is of dreigt voor mens en dier. Hulpverleners die deskundig zijn en daadkracht tonen. Je hebt vast een beeld bij Brandweer Twente.

Wist je dat het 1.000 collega’s zijn die zich inzetten voor een veilig Twente? Vanuit 29 kazernes in 14 gemeenten. Een trots team en een serieuze organisatie, waarvan jij maar een deel op straat ziet. Een team dat zich openstelt voor jou. Een organisatie waar jij jezelf kunt ontwikkelen en doorgroeit.

Jazeker, ook zonder brandslang en uniform draag jij bij. We hebben uitdagende stage- en afstudeerplekken op alle opleidingsniveaus. Ben je in voor actie in je leven? Groei bij Brandweer Twente!

Samen werken we aan een veilig Twente. Wil jij hier onderdeel van zijn, dan ben je van harte welkom!

Een stage bij de brandweer is een mooie kans om te laten zien wat je waard bent. Je wordt goed begeleid, krijgt de kans je te ontwikkelen in je vakgebied en krijgt veel verantwoordelijkheden en taken die passen bij je opleiding. Er zijn stages binnen veel verschillende vakgebieden, zoals communicatie en voorlichting, (bouw)veiligheid, bedrijfskunde, forensisch onderzoek, commerciële economie, financiën, ICT, HRM en psychologie.

Silke's ervaring

Het doel van haar afstudeeronderzoek bij team Brandonderzoek is het vaststellen van indicatoren die kunnen aangeven welke rol elektra heeft gespeeld binnen een bepaald brandverloop. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen ‘elektra als oorzaak van brand’ en ‘schade aan elektra ten gevolge van brand’.

Met de juiste dosis inzet en lef kom je op de meest bijzondere plekken in de organisatie.

Julia Krisman, oud-stagiaire HR

Monica & Danique's stage

Monica en Danique hebben een half jaar stage bij ons gelopen. In deze video vertellen ze welke werkzaamheden ze bij ons hebben uitgevoerd en wat jij moet doen om ook zo’n toffe stage- of afstudeerperiode te beleven!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box