Start bouwwerkzaamheden kazerne Almelo

Na het uitwerken van het definitieve ontwerp naar de werktekeningen door de bouwcombinatie Noabers en Brandweer Twente, de verhuizing van de brandweer naar het tijdelijke onderkomen in het naastgelegen pand van de Menzis en de sloop van de kazerne zijn we begonnen met de bouw. Onder de tekst staan de tekeningen van het pand en enkele foto’s van hoe het er uiteindelijk uit gaat zien.

Indeling kazerne

Op de begane grond is er ruimte voor de werk- en wasplaatsen voor Onderhoud & Techniek, voor de uitrukkleding en de voertuigen. Ook zijn alle voorzieningen met betrekking tot de uitruk van de duikers aansluitend aan de remise gestationeerd. In de kazerne wordt op de eerste verdieping de accommodatie voor de kazernebezetting (de repressieve dienst) gevestigd. Vanaf de eerste verdieping naar de begane grond is een glijpaal opgenomen. Op de bovenste verdieping komen de kantoren voor de overige sectoren met de daarbij behorende overlegruimten, kantine en leslokalen.

Planning

De werkzaamheden aan de ruwbouw van de nieuwe kazerne vorderen gestaag. De aannemer is nu bezig op de verdiepingen met het lijmwerk en het plaatsen de staalconstructies. Als dit gereed is worden de verdiepingsvloeren geplaatst.

Het is de planning dat we vanaf november 2022 gaan verhuizen en de uitruk gaan verzorgen vanuit de nieuwe kazerne.

Artist impressions

Bouwtekeningen

Begane grond:

Eerste verdieping:

Tweede verdieping:

 

Voorgevel en rechter zijgevel:

Achtergevel en linker zijgevel:

Timelapse nieuwbouw kazerne Almelo

De werkzaamheden aan de ruwbouw van de nieuwe kazerne vorderen gestaag. De aannemer is nu bezig op de verdiepingen met het lijmwerk en het plaatsen de staalconstructies. Als dit gereed is worden de verdiepingsvloeren geplaatst. Het is de planning dat we vanaf november 2022 gaan verhuizen en de uitruk gaan verzorgen vanuit de nieuwe kazerne. Deze timelapse bestaat uit beelden uit februari en maart 2022.

Timelapse sloop kazerne Almelo

De oude kazerne aan de Brugstraat 6 in Almelo is inmiddels gesloopt. Van de sloop is een timelapse gemaakt. Deze start op 4 februari en eindigt op 23 juni 2021.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box