Een dag op pad met...

We gaan op pad met Arend Jan, vrijwililiger en tevens kazernecoördinator in kazerne Holten. 

06.04 uur
Deze maandagochtend begint vroeg voor mij. Even na 06.00 uur gaat de pieper voor een ongeval op de A1 rechts ter hoogte van de Mac Donalds, daar zou een vrachtwagen op zijn kant liggen. Ik woon heel dicht bij de kazerne en ben er vaak als eerste. Gezien de aard van de melding en de snelheid waarmee we weg moeten, stap ik als chauffeur in. Het is een grote chaos op de snelweg. Wij zijn bezig met de afronding van het incident als er weer een ongeval plaats vindt, nu A1 rechts ter hoogte van de oprit Lochem. Hiervoor worden de collega’s van kazerne Markelo gealarmeerd.

08.15 uur
Wij hebben ons incident afgerond en gaan terug naar de kazerne. We hebben de status 'aan de kazerne' net verzonden als de pieper opnieuw gaat. Ongeval A1 links ter hoogte van de oprit Enter. Naast ons korps zijn ook collega’s van kazerne Enter gealarmeerd. We gaan ter plaatse en ondersteunen Enter met de bevrijding van het slachtoffer. Als het slachtoffer bevrijdt is, gaan wij terug naar de kazerne en Enter wikkelt het incident af.
Tegen 10.00 uur zijn we terug aan de kazerne, gauw naar huis douchen en omkleden.  

10.30 uur 
Naast dat ik vrijwiliger ben, zet ik mij ook voor Brandweer Twente in als medewerker Service & Beheer. Eén van mijn taken is wagenparkbeheerder van de 110 dienstvoertuigen (incl. busjes). Dit betekent dat ik bijna iedere dag wel bezig ben schades registreren, herstel van de schades, verzekeringen, tankpassen, ritregistratie e.d.  

14.00 uur
Sinds 2016 ben ik kazernecoördinator in Holten. Als KC'er ben je verantwoordelijk voor alles wat met jouw kazerne te maken heeft. Dus voor het personeel, materieel en het gebouw. Het is een superleuke taak. We hebben een hecht team van 19 mensen en zijn er trots op dat we altijd kunnen uitrukken. Vanmiddag doe ik nog wat KC-werk. Zo spreek ik met mijn teamleider Jack over de sollicitatie van een nieuwe vrijwilliger en maak ik de lijsten klaar voor de oefenavond.   

16.30 uur 
Op kantoor rond ik mijn werkzaamheden af en ga naar huis om te eten en me voor te bereiden op de oefenavond. 
 
19.00 uur 
Meestal kom ik wat eerder bij de oefenavond. Even voor 19.30 uur start ik met een rondje mededelingen. Het is de laatste oefenavond voor de vakantie. Vanwege Corona krijgt die een andere invulling, we oefenen elementair brand ademlucht. Na de oefening zitten we nog even na en praten ook over de incidenten van deze ochtend. 

22.00 uur
Zo dat was een lange, maar wel weer bijzondere dag. Na de oefenavond gauw naar bed, want je weer maar nooit wanneer die pieper weer gaat...

Delen