Mark is 24/7 ON FIRE

Als zijn pager gaat, laat Mark Krukkert z’n werk vallen en stapt als eerste in de brandweerwagen van Boekelo. Hij woont in Lichtenvoorde en is ZZP’er als brandwacht. Daarnaast is hij brandweervrijwilliger in de kazerne van Boekelo als flexplekvrijwilliger. Wonen in Lichtenvoorde en vrijwilliger zijn in Boekelo, is dat mogelijk? Dat lees je in Marks verhaal.

Van jongs af aan

“Mijn vader reed op de ambulance en mijn moeder werkte in de zorg. Geen wonder dat ik altijd al interesse had in de hulpverlening en in het bijzonder de brandweer. Toen ik achttien werd, heb ik me daarom direct aangemeld bij de brandweer in Winterswijk. Mijn opleiding heb ik hier ook afgerond. Het brandweervak is het mooiste dat er is. De teambuilding en de adrenalinekick werken verslavend. Ik vind het fantastisch als we met de rode wagen en zwaailamp en sirenes de weg op mogen. We gaan samen op pad om andere mensen te helpen.

“Toen ik de vacature van flexplekvrijwilliger bij Brandweer Twente tegenkwam, heb ik me direct aangemeld. Ik doe nu mijn eigen ZZP-werk in de kazerne van Boekelo.”

Flexplekvrijwilliger… ?

Vanwege mijn werk en een verhuizing naar Lichtenvoorde was ik helaas een tijdje niet meer inzetbaar. Ik miste het ontzettend. Toen ik de vacature van flexplekvrijwilliger bij Brandweer Twente tegenkwam, heb ik me direct aangemeld. Ik doe nu mijn eigen ZZP-werk in de kazerne van Boekelo. Ik krijg een reiskostenvergoeding en bovendien mag ik mee op de uitruk. Dat is echt een win-win situatie! Een bijkomend voordeel is dat ik zelf kan plannen wanneer ik in Boekelo werk. Een fijne en gratis werkplek met alle nodige voorzieningen. Per week ben ik meestal drie dagen op pad voor mijn werk en twee dagen beschikbaar op de kazerne. Ik ben dan bezig met mijn boekhouding, offertes of klantcontact. Het korps zit in mijn hart. Het is mooi dat ik op deze manier mijn bijdrage kan leveren. En vanaf dag één voelde het alsof ik er al jaren bij hoorde!

Thuis

Mijn vriendin Manon vindt het leuk dat ik weer bij de brandweer ben. Het grootste voordeel is dat ik nu natuurlijk ’s avonds en ’s nachts niet meer wegvlieg als de pager gaat. Ook geeft het mij structuur. Ik weet wanneer ik overdag voor de brandweer kan worden ingezet. Hierdoor heb ik nog genoeg ruimte voor mijn hobby’s fitness, voetbal en fietsen. Ook mijn papegaai Chico vindt de brandweer leuk. Hij kan het geluid van de pager zo goed nadoen, dat ik soms twijfel of ik nou de pager of mijn papegaai hoor!

“Ik weet wanneer ik overdag voor de brandweer kan worden ingezet. Hierdoor heb ik nog genoeg ruimte voor mijn hobby’s fitness, voetbal en fietsen.”

Werkplek mét adrenalinekick

Heb jij interesse in een werkplek mét adrenalinekick? Solliciteer dan op de vacature flexplekvrijwilliger binnen Brandweer Twente. We gaan op zoek naar een kazerne die bij jou past! Je werkt minimaal twee dagen per week op een kazerne en maakt onderdeel uit van een hechte club vrijwilligers. Samen maken we Twente veilig!”

Bezoek de pagina Lees ook de ervaringsverhalen van zijn collega-vrijwilligers >
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box