Joost in 24/7 ON FIRE

Het enthousiasme spat er bij Joost Krabbe af. Bij hem zit de brandweer er al van jongs af aan in. Dat hij zijn werk bij de gemeente Dinkelland kan combineren met een rol bij de brandweer in Denekamp is voor hem fantastisch. En niet alleen voor hem. Zijn werkgever, Brandweer Twente en de samenleving zijn ontzettend blij met hem. Mede door zijn inzet kan de brandweerauto de straat op.

Wanneer het nodig is

“Maatschappelijke betrokkenheid vind ik belangrijk. Zowel in mijn dagelijkse werk als in mijn ‘bijbaan’ bij de brandweer. De gemeente heeft met mij een extra BHV’er in dienst. Ook gaat ze flexibel om met mijn afwezigheidsuren tijdens een inzet voor de brandweer. Als de pager gaat en mijn werk laat het toe, dan spring ik vanuit m’n kantoor op de fiets naar de kazerne. Eigenlijk heb ik dus twee functies. Ik ben BAG-beheerder, maar wanneer het nodig is ben ik brandweerman.

“Zowel de gemeente als de brandweer zijn tegenwoordig hybride organisaties. Werken vanuit je kantoor, huis of vanuit de kazerne. Dat biedt kansen.”

Open staan voor een uitdaging

Tegenwoordig maak ik bijna ieder incident mee. Eerder was ik alleen in de avonduren beschikbaar voor de brandweer, maar inmiddels woon én werk ik in Denekamp. Voor de brandweer is dit overigens zeker geen vereiste. Juist voor overdag zoeken ze mensen. Collega’s zoals ik die tussen hun werkzaamheden door open staan voor een uitdaging. Zowel de gemeente als de brandweer zijn tegenwoordig hybride organisaties. Werken vanuit je kantoor, huis of vanuit de kazerne. Dat biedt kansen.

Goede afspraken

Ik heb goede afspraken gemaakt met mijn teamleider. Dat geldt ook voor het thuisfront. Ik heb het geluk dat mijn partner Femke begrijpt wat de passie voor de brandweer betekent. Ze is zelf ook vrijwilligster bij het Denekampse korps. De vonk sprong letterlijk over. Bij de brandweer gaan we als collega’s met elkaar om en thuis zorgen we sinds februari voor ons dochtertje Nikki. Een hele mooie en grote verandering. Toch kan ik de brandweer er goed bij doen. Als je iets mooi vindt, dan kun je er altijd tijd voor maken.

“Als een hecht team sta je iedere keer weer voor een andere uitdaging. Samen delen we de mooie en minder mooie momenten.”

Een hecht team

Wat de brandweer zo bijzonder maakt is de gezamenlijke drive en passie binnen het korps. Als een hecht team sta je iedere keer weer voor een andere uitdaging. Samen delen we de mooie en minder mooie momenten. Eén keer per week oefenen we op de kazerne, daar onderhouden we onze vakbekwaamheid. Ruimte om door te groeien is er ook. Ik ben sinds april 2022 brandweerchauffeur. De avondopleiding tot manschap duurt iets langer dan twee jaar. Je moet wel wat tijd investeren, maar ik zeg je, dat is het hartstikke waard.

Stap in!

Binnen meerdere kazernes in Twente zoeken we nieuwe vrijwilligers voor overdag. Wil jij ook je grenzen verleggen? Stap dan in en solliciteer! Het zorgt niet alleen voor afwisseling in je werk, maar het is ook nog eens betekenisvol. Samen maken we Twente veilig.”

Bezoek de pagina Lees ook de ervaringsverhalen van collega-vrijwilligers >
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box