Frank is 24/7 ON FIRE

Frank Olde Riekerink heeft naast een fijne baan bij de gemeente, ook een geweldige functie bij de brandweer. Hij is namelijk brandweervrijwilliger. Omdat Frank vrijwillig brandweerman is, kon hij op een interne vacature solliciteren bij de gemeente Losser. En daar is hij sindsdien onderhouds- en servicetechnicus. Een geweldig mooie combinatie vindt Frank.

Een verrassing

“Spanning en sensatie zijn de eerste woorden die in mij opkomen als het gaat om mijn drijfveer binnen de brandweer. Inmiddels ben ik ruim 25 jaar actief als vrijwilliger, maar het verveelt nooit. Het blijft altijd een verrassing wat je te wachten staat. Een brand, een ongeval of een incident met gevaarlijke stoffen. Ook redden we met enige regelmaat dieren uit hun benarde positie.

“Als mijn pager gaat en mijn werk laat het toe, dan laat ik m’n werk vallen en zorg dat ik als de brandweer naar de kazerne in Losser ga.”

Overdag beschikbaar

Ik ben aangesloten bij twee kazernes in Twente. Ik woon in De Lutte, dus als ik thuis ben kunnen ze in het dorp op mij rekenen. Mijn kinderen Stan en Pien vinden het wel stoer dat papa bij de brandweer in De Lutte is. Ze weten niet beter dan dat ik er vandoor ga als de pager gaat. Maar als ik op de werf in Losser aan het werk ben, vervul ik mijn taak als brandweerman in Losser. Ik ben overdag beschikbaar en dat is precies wat Losser nodig heeft. Als mijn pager gaat en mijn werk laat het toe, dan laat ik m’n werk vallen en zorg dat ik als de brandweer naar de kazerne in Losser ga. Zie jij dat ook zitten? Dan ligt hier een mooie kans voor jou!

Flexibele werkgever

Mijn collega’s weten inmiddels precies waar ik naar toe ga als ik een sprintje trek. Of als ze me niet kunnen vinden, weten ze waar ik ben. Hoe lang ik weg blijf is lastig te voorspellen, maar gemiddeld duurt een inzet ongeveer 45 minuten. Als ik terugkom, zijn ze meestal wel nieuwsgierig naar wat er is gebeurd. Dat de gemeente Losser hier als werkgever flexibel mee omgaat is natuurlijk fijn. Zolang ik verder m’n werk doe en ik er verantwoordelijk mee omga, hebben zij er ook belang bij dat ik me inzet voor een veilige gemeente. Daarnaast hebben ze met mij een extra BHV’er in dienst.

Afwisseling

De afwisselende klussen en de samenwerking maken het werk bij de brandweer zo ontzettend mooi. Gaat de pager, dan komt iedereen vanuit alle hoeken van het dorp naar de kazerne. Van bouwvakkers, automonteurs tot koks. De sfeer is goed. Er is genoeg ruimte voor een geintje en gezelligheid. En dat moet ook, want niet alles wat we meemaken heeft een goede afloop. Daar kunnen we gelukkig goed met z’n allen over praten.

“De afwisselende klussen en de samenwerking maken het werk bij de brandweer zo ontzettend mooi.”

Ga de uitdaging aan!

Binnen meerdere kazernes in Twente zoeken we nieuwe vrijwilligers voor overdag. Sta jij open voor een uitdaging? Ga ‘m dan aan en solliciteer! Het zorgt voor afwisseling en spanning in je werk. Jouw werkgever is al overstag, en jij? Samen maken we Twente veilig.”

Bezoek de pagina Lees ook de ervaringsverhalen van collega-vrijwilligers >
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box