Een dag op pad met... Rogier

We nemen jullie een dag mee in het leven van collega Rogier. Hij is medewerker Voorlichting en Toezicht bij de sector Brandveiligheid.

08.00 uur

Mijn werkdag begint meestal met het wegwerken van mail en checken van ons zaaksysteem PowerBrowser. Ik lees me alvast in voor op mijn afspraak van 10.00 uur vandaag. Sinds 1 augustus dit jaar ben ik in dienst. De brandweer was voor mij geen onbekende, want ik heb hier een half jaar stage gelopen. Toen hield ik me onder andere bezig met het brandrisico profiel. En ik heb ook mijn afstudeeropdracht bij de brandweer gedaan. Na mijn afstuderen heb ik een jaar bij een bouwkundig brandbeveiligingsbedrijf gewerkt, . Maar mijn interesse bleef bij de brandweer. Dus toen deze vacature vrij kwam, heb ik gelijk gesolliciteerd. Nu werk ik hier nog geen drie maanden, maar voel me al helemaal thuis.

10.00 uur

Voor het team Voorlichting & Toezicht houd ik me voornamelijk  bezig met de toezicht taak. Vandaag ga ik op controle bij een basisschool in Enschede, die valt onder de Stichting Kaltholiek Onderwijs Enschede (SKOE). De man waarmee ik een afspraak heb, is mijn aanspreekpunt voor meerdere scholen. Samen maken we een ronde door de school. We kijken onder andere naar brandscheidingen, vluchtroutes, blusmiddelen en nooduitgangen. Voor de controles maak ik gebruik van een digitale checklist die op mijn iPad staat. Daar kan ik ook foto’s van bepaalde situaties in plaatsen.

11.30 uur

Ik loop heel even binnen bij Ruud en Tijmen. Zij zijn bezig met de opleiding Brandpreventiedeskundige 1 en ik ben benieuwd hoe het daarmee gaat. Deze opleiding (of vergelijkbaar) krijgen alle nieuwe medewerkers in ons team. In mijn vorige baan heb ik dit diploma al gehaald.

12.00 uur

Ik word gebeld door een medewerkster van HR. Ze vertelt me dat ik de selectiedag goed doorlopen heb en dat ik door mag naar de aanstellingskeuring. In augustus heb ik gesolliciteerd om vrijwilliger te worden in Borne en dat lijkt nu heel dichtbij. Blij met dit bericht ga ik lekker lunchen in de kantine in Enschede.

13.00 uur

Nu ben ik op de TSC, bij de nieuwe Risk Factory voor het voortgezet onderwijs. Vandaag maken we opnames voor het scenario over agressie tegen hulpdiensten. Samen met Ilona ben ik figurant. Het is leuk en ook leerzaam om te doen.

16.00 uur

Terug op kantoor maak ik in PowerBrowser een rapportage over mijn bezoek van vanmorgen. Er gaat vanuit het systeem een brief naar SKOE met de bevindingen. Mocht het nodig zijn, dan krijgen ze bepaalde tijd om dingen aan te passen. Daarna vindt een hercontrole door mij plaats. Bij urgentie, bijvoorbeeld het blokkeren van vluchtroutes, moet er gelijk actie ondernomen worden. Bij deze controle was alles netjes in orde.

16.30 uur

Ik loop nog even langs Hennie. Laatst ben ik met hem mee geweest naar een controle bij het MST in Enschede. Voor mij is dat nog ‘next level’, maar ik heb er veel van geleerd. Ik sluit mijn laptop af en rij naar Borne. Vanavond ga ik lekker muziek maken met de kapel waar ik trompet speel.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box