Een dag op pad met...

In deze rubriek nemen we jullie een dag mee in het leven van een collega. Vandaag is dat Maarten Hulsman, online communicatiemedewerker bij het team Beleid & Strategie. Maarten is in december 2020 bij de brandweer begonnen in deze functie.

Een dag op pad met online communicatie medewerker Maarten

08.30 uur

Voordat mijn werkdag begint, breng ik eerst mijn jongste zoon naar school. Dan vertrek ik naar mijn werkplek op zolder. Iedere dag start ik met een snelle scan van onze social media. Het is vandaag maandag en dan sluit ik om 09.30 uur aan bij de weekstart van team Communicatie. Hierin spreken we de week door, zodat we op de hoogte zijn van elkaars werkzaamheden. En het is een mooie manier om in coronatijd toch even contact met elkaar te hebben.

10.00 uur

Na de weekstart stort ik mij op mijn webcare werkzaamheden. Deze week verzorg ik die taak, die ik afwissel samen met Madelon en Aukje. De vragen die bij de mailbox van communicatie binnenkomen, beantwoord ik of stuur ik door naar bijvoorbeeld Brandveiligheid. Via ons webcaresysteem OBI4wan controleer ik wat er op social media gebeurt, zodat we weten hoe er door de buitenwereld over onze organisatie wordt gepraat. Ook reageer ik waar nodig op berichten die mensen gepost hebben op Facebook, Instagram, LinkedIn of Twitter.

11.30 uur

Ik heb een online afspraak met Yme. Sinds mijn start bij Brandweer Twente werken we intensief samen aan allerlei videoproducties, livestreams en webinars. We hebben inmiddels een professionele aanpak gerealiseerd en leveren mooie producten op, zoals de film over de BundleWheel. Deze week gaan we een film maken over de droogijsmachine, waarmee het mogelijk is om te oefenen voor incidenten met gevaarlijke stoffen. Vanuit het team Opleiden & Oefenen is er behoefte om dit apparaat meer te promoten. Het is een mooie samenwerking tussen ICT, communicatie en O&O. Tijdens deze afspraak met Yme zijn we nog wat zaken aan het finetunen.

13.00 uur

Na de lunch ga ik bezig met onze website. Sinds vorig jaar september hebben we een nieuwe landelijke én regionale website, die meer zijn ingericht naar de behoeftes van de bezoeker. Een nieuwe site betekent een nieuw systeem en nieuwe content, ook voor Twente. Omdat onze wervingscampagne van start gaat, ben ik werkenbijbrandweertwente.nl aan het bijwerken. De pagina’s richt ik zo in, dat ze goed gevonden kunnen worden: zoekmachine optimalisatie noemen we dat. Tijdens de wervingscampagne check ik iedere week hoe de website wordt bezocht, hoe een bepaald artikel scoort. Via Google Analytics maak ik ieder kwartaal analyses met als doel de website te verbeteren. Ook maak ik van iedere vacature een analyse. Dit doen we om te bekijken wat het resultaat is van onze inspanningen.

15.00 uur

Mijn laatste afspraak van vandaag is met teamleider Repressie Tamo. Voor onze online rubriek ‘Achter de schermen’ heb ik een gesprek met hem. We laten de buitenwereld zien wat de brandweer allemaal voor werkzaamheden doet en geven daarmee een inkijkje in ons werk.

17.00 uur

Mijn werkdag zit erop. Straks ga ik de volleybalwedstrijd van dames 1 van Apollo 8 van afgelopen weekend analyseren. Dit doe ik vanuit mijn rol als data-analist van het team, dat uitkomt in de eredivisie.  Een mooie job, die in het verlengde van mijn werk bij de brandweer ligt!

Lees hier een dag op pad met Rene.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box