Een dag op pad met...

In deze rubriek nemen we jullie een dag mee in het leven van een collega. Deze keer is dat Inge Lieferink,  Beleidsadviseur Bestuursondersteuning bij het team Beleid & Strategie en coördinator van het taakveld Beleid.

Collega Inge Adviseur Beleid

08.30 uur

In de auto op weg naar kantoor zing ik altijd luidkeels mee met rockmuziek van de Foo Fighters of Metallica, een heerlijke start van de dag. Vandaag begint ons team met de (digitale) weekstart. Een moment waar we elkaar in een half uur op de hoogte brengen van de klussen, projecten die lopen. Wat altijd langskomt zijn onze werkzaamheden voor OR, MT en bestuur. Na het overleg buig ik me over een klacht die is binnen gekomen. Bij ons team handelen we klachten en WOB verzoeken af. Deze klacht gaat over foutief rijgedrag van een collega. Ik hoor degene die de klacht heeft ingediend en zorg voor de afhandeling. Hierbij hoort soms ook een gesprek tussen de ‘overtreder’ en zijn leidinggevende.

10.00 uur

In Hengelo heb ik een overleg met het Transitieteam Meldkamer. Hier adviseer ik de Veiligheidsregio en Brandweer Twente in de diverse rollen die ze hebben in de overgang naar Apeldoorn. In mijn vorige functie bij de politie was ik ook betrokken bij de transitie van de meldkamer, dus ik ben goed thuis in alle vraagstukken en lijnen binnen dit project. Soms handig, soms ook niet. In het transitieteam zorg ik voor overzicht, bewaak de voortgang en uiteindelijk zorgen we voor goede besluitvorming zodat de overgang van de centralisten straks soepel verloopt.

11.30 uur

Ik bel met een collega over een systeemoefening. In de crisisorganisatie vervullen wij de rol van Beleidsondersteuner. Net voor corona zijn we gestart, maar toen kon er helaas niet geoefend en ingewerkt worden. Nu gelukkig wel weer. Dit was mijn eerste oefening en dat was best spannend! Maar ik blik terug op een leerzame ochtend en kijk met iets meer zelfvertrouwen uit naar mijn volgende oefening.

13.00 uur

Na de lunch ga ik bezig met de voorbereiding van de bezoeken van de nieuwe gemeenteraden. Na de verkiezingen hebben we 14 nieuwe raden in Twente en die gaan kennismaken met de brandweer. Ze bezoeken een kazerne in hun gemeente. Daar vertellen we wie de brandweer is en wat we doen met de gemeentegelden. Ze kunnen de brandweer ook zelf beleven door mee te draaien in een oefening. Altijd leuk! Het zijn nuttige bijeenkomsten die zeer goed ontvangen worden.

14.00 uur

Met de sectorleiding Brandveiligheid heb ik een overleg over de nieuwe inrichting van de sector, ik adviseer en begeleid in het ontwikkel- besluitvormingsproces. Bij het team Beleid worden we vaak gevraagd omdat ‘er nog even iets opgeschreven moet worden’. Wat we daarnaast ook doen is het scherper krijgen van de vraag en het proces van besluitvorming en implementatie beschrijven. Hiermee maken we de opdracht concreet, zodat het voor iedereen duidelijk is wat wanneer te doen en wat kan worden verwacht. Een mooie taak!

16.00 uur

Na het afronden van mijn NLP- coach opleiding vorig jaar, ben ik gevraagd om een aantal mensen in onze organisatie te coachen. In deze gesprekken ondersteun ik collega’s om hun werkgerelateerde of soms persoonlijke doelen te verwezenlijken, zodat groei en verandering kan plaatsvinden. Ik sluit mijn dag af met een mooi coachingsgesprek en rij daarna naar mijn huis in Deventer.

 

Lees hier een dag op pad met Maarten.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box