Een dag op pad met…Anja en Ines

We nemen jullie een dag mee in het leven van collega’s Anja en Ines. Ze zijn medewerker HR bij team Mens & Organisatie.

Anja start haar dag met het smeren van boterhammen. Natuurlijk niet alleen voor haarzelf, maar ook haar zoons mogen daarvan profiteren! Zodra iedereen is voorzien, stapt ze in de auto en rijdt naar Spaansland. Ines stapt na het ontbijt ’s ochtends op haar fiets en neemt de fietssnelweg F35 om op Spaansland te komen.

08.00 uur

De dag begint altijd met een kop koffie of thee. We zetten onze computers aan en checken onze mail. We hebben onze eigen mailbox, maar ontvangen de meeste mails in de gezamenlijke mailbox van personeel[at]vrtwente.nl. Hierin zien wij veel mutaties, die wij uitwerken. Ontvangen we vragen van medewerkers en vrijwilligers dan beantwoorden we die of verwijzen ze door. Ook ontvangen we de vacatures die geplaatst moeten worden. Alle sollicitaties komen bij ons binnen en worden na sluiting doorgestuurd naar de betreffende selectiecommissie.

10.00 uur

De inhoud van mailbox is verdeeld. We proberen alle vragen zo snel en persoonlijk mogelijk te behandelen. Dat maakt ons werk ook leuk! Daar waar kan lopen we even naar een collega toe om antwoord te geven, de andere keer bellen of mailen we terug. We zijn in principe het eerste aanspreekpunt voor alle personeel gerelateerde vraagstukken. We zijn altijd via de mail of telefonisch te benaderen en te vinden op de derde verdieping.

12.00 uur

Het is tijd voor de lunch. Sinds korte tijd mogen we weer naar de kantine op de 2e verdieping. Leuk om ook weer eens collega’s van andere afdelingen te spreken.

12.30 uur

Onze afdeling is bezig met de inrichting van een nieuw personeelssysteem: AFAS. We denken mee in het proces, zodat het systeem zo gebruiksvriendelijk mogelijk wordt. We bekijken wat we missen en welke functionaliteiten we juist graag behouden. Iedereen binnen de projectgroep heeft de verantwoordelijkheid voor zijn of haar onderdeel. Wij leveren onze input aan voor een gebruiksvriendelijk systeem. Het uiteindelijke resultaat wordt ingericht en getest.

14.00 uur

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de selectiedagen voor nieuwe vrijwilligers. Naar aanleiding van de evaluatie van de vorige keer proberen we weer een aantal punten te verbeteren. Op de dag zelf helpen wij ook. We zorgen bijvoorbeeld voor de ontvangst van de kandidaten, springen bij waar nodig en verwerken alle resultaten van de kandidaten.

Het is ontzettend leuk om iemand vanaf sollicitatie tot aan de aanstelling mee te maken en ze later op de werkvloer weer terug te zien. Dat maakt het contact een stuk persoonlijker.

We vinden het geweldig om te zien met welke passie iedereen binnen de brandweer werkt. We zitten dichtbij de werkvloer, dus we krijgen het mee als de pagers gaan en de collega’s op weg gaan naar het incident.

15.30 uur

We hebben een werkoverleg met de HR collega’s en onze coördinator om de stand van zaken te bespreken. We hebben het over nieuwe vraagstukken, ieders workload en proberen elkaar voort te helpen bij zaken waar we tegenaan lopen.

17.00 uur

Het einde van de werkdag. We gaan weer richting huis. Voor Ines is de werkdag nog niet helemaal ten einde. Ze mag af en toe door naar de Twente Safety Campus, waar de PPMO-keuringen plaatsvinden. Ze is test-assistent en helpt tijdens de periodieke fitheidskeuring van brandweermannen en -vrouwen met het opruimen van de onderdelen op de baan.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box