Een dag op pad met...Christiaan

Christiaan is medewerker Kenniscentrum bij Brandweer Twente. Met zijn opgedane ervaring vanuit de incidentbestrijding en de meldkamer helpt hij nu de kennis en ervaringen van de organisatie te delen met iedereen die daar iets aan heeft.

“Voordat ik naar het werk rij, breng ik eerst mijn dochter Noor naar de BSO. Nadat we elkaar een paar keer uitgezwaaid hebben, stap ik in de auto en rij door vanuit Almelo naar de Twente Safety Campus in Enschede.

9.00 uur

Momenteel is het nog rustig op de Twente Safety Campus. Veel collega’s hebben nog vakantie en een aantal komt net terug. Onder het genot van een kop koffie delen we over en weer onze vakantiegebeurtenissen en proberen we tussendoor grip te krijgen op onze mailbox. Daarna ga ik bezig met een videoanimatie voor het team Vakbekwaamheid & Kennis. Ik heb een eerste opzet gemaakt voor een werkinstructie over gebouwzijden, zodat er in de toekomst geen verwarring meer ontstaat over links of rechts. We duiden dit door gebouwen een A-, B-, C- of D-zijde te geven.

11.00 uur

Ik schrijf een artikel voor het Verzamelstuk over de maandelijkse mailing die het Kenniscentrum graag wil verspreiden. Er komt een nieuwe opzet. We willen er natuurlijk voor zorgen dat zoveel mogelijk collega’s binnen Brandweer Twente onze kennisproducten ontvangen en tot zich nemen.

12.00 uur

We lunchen op tijd. Samen met de overige collega’s van de Twente Safety Campus eten we onze boterhammen in de kantine op. Zo blijven we met elkaar in contact op dit grote terrein. Iedereen heeft z’n eigen werkzaamheden en ik vind het interessant om te horen waar iedereen mee bezig is. Om 12.30 uur pak ik m’n tas in om door te rijden naar de volgende locatie: Spaansland in Enschede.

13.30 uur

Ik zit in de redactie van het Verzamelstuk, het blad van Brandweer Twente. Vandaag is de tweede en laatste vergadering voor de derde editie van 2022. We bespreken welke stukken we hebben ontvangen, waar we nog aan moeten werken, waar we nog achteraan moeten en of we nog iets vergeten zijn. Onze vormgever sluit ook aan bij de vergadering om zo beeld te krijgen bij onze wensen. Ook deze editie beloofd weer goed te worden!

14.45 uur

Voordat ik naar een volgend overleg ga, loop ik even snel langs communicatie om wat af te stemmen. Daarna spreek ik met de Officier van Informatie (OvI). We zitten halverwege een erg droge zomer. Een droge periode eindigt vaak met pittige (onweers)buien. Voor Brandweer Twente ben ik degene die de weersverwachtingen monitort. Ik koppel ze terug met het Informatie & Operationeel Centrum (IOC). Zij hangen er met cijfers vanuit het verleden een verwachtingspatroon aan vast. De OvI bekijkt dan welke voorbereidingen we als brandweer kunnen treffen. Door de droogte kunnen windstoten een groter effect hebben dan normaal. Een goede reden om dit in de gaten te houden.

16.00 uur

Ik heb nog even de tijd om me over een paar infographics te buigen. We evalueren grote of bijzondere incidenten altijd met de ingezette eenheden. Daarna zorgen we door middel van een infographic dat alle collega’s kunnen leren van praktijkvoorbeelden. Bij een volgend soortgelijk incident herkennen we dan hopelijk wat onze gevaren zijn en kunnen daar naar handelen.

17.15 uur

Het is mooi geweest voor vandaag. De eerste werkdag na mijn vakantie zit er weer op. Ik kijk terug op een leuke en productieve dag. Het is boven de 30ᵒC, dus ik ga thuis de verkoeling nog even opzoeken en genieten van een zomerse avond nu het nog kan!”

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box