Brian is 24/7 ON FIRE

Hoe past Brandweer Twente in jouw wereld?

Brian is al 11 jaar actief bij de vrijwillige brandweer. Hij maakt deel uit van het brandweerkorps in Boekelo. Als de pieper gaat, staat Brian ‘aan’. Dan legt hij -als dat verantwoord is- neer waar hij mee bezig is en haast hij zich naar de kazerne om op de melding af te gaan. Een vakslager die zich ook inzet voor mens én dier in nood, een verrassende combinatie?

Buiten werktijd paraat

Ik werk met veel plezier bij Vleesbedrijf de Hoeve met vestigingen in Haaksbergen en Eibergen. Wij staan voor eerlijk en hoogwaardig vlees. Wij verkopen dierlijke producten, maar vinden dierenwelzijn heel belangrijk. Als de brandweerpieper gaat op een werkdag, kan ik helaas niet uitrukken. Ik werk te ver van de kazerne om dan op tijd in de wagen te zitten. Buiten werktijd ben ik zoveel mogelijk beschikbaar om mensen en dieren in nood te helpen. Niet alleen als er brand is. Laatst bevrijdde ik met brandweercollega’s een paard dat met haar hoef vastzat in een wildrooster. Mooi hoe het dier het er ondanks de schrik goed vanaf bracht.

Teamwerk

De vader van vriend Nick van me polste of ik belangstelling had voor de vrijwillige brandweer. Het leek me mooi om mens én dier echt te kunnen helpen en was wel in voor wat spanning in mijn leven. Samen met die vriend ging ik de uitdaging aan. We hebben ons aangemeld voor de selectiedag, kwamen erdoor en startten tegelijk met de opleiding. Dan hoor je meteen bij het hechte team.

Veilig op locatie

Hoe vaak kazerne Boekelo, een team van twee vrouwen en twintig mannen, in actie komt verschilt nogal. In de ene maand rukken we heel vaak uit en een volgende maand misschien helemaal niet. Je weet vooraf niet wat wanneer gebeurt of wat je aantreft. Dat is elke keer spannend. Het is dus heel belangrijk om regelmatig te oefenen. De kennis en vaardigheden te blijven onderhouden en verder te ontwikkelen. Ik ben ook chauffeur. Voor een chauffeur is de uitdaging in spannende situaties de rust en het overzicht te bewaren en jezelf en je team veilig op locatie brengen.

” Alles wat we in de tweejarige opleiding leerden, konden we in één incident in de praktijk brengen ”
– Brian, vrijwilliger

Alles ineen

Mijn eerste uitruk als chauffeur zal ik nooit vergeten. Ik had net een week mijn chauffeursaanstelling op zak. Er was een grote brand bij een groothandel in Enschede. Onze wagen was als eerste ter plaatse. We konden meteen vol aan de bak. Van hogedruk schakelen naar lage druk, slachtofferbehandeling tussendoor en daarna de hoogwerker voeden. Alles wat we in de tweejarige opleiding leerden, konden we in één incident in de praktijk brengen. Dat voelt echt goed!

Op uitruk

De vader van Nick heeft het goed ingeschat. Brandweer zijn past echt bij mij. De kalmte bewaren in spannende situaties. Teruggrijpen op wat je hebt geleerd en snel schakelen en beslissen als het moet. Ik hoop dit er nog lang ‘bij’ te kunnen doen. Om fit te blijven train ik zo’n drie keer in de week. Ik voetbal en mountainbike en loop graag een flink stuk met mijn hond. Inspanning en ontspanning in opmars naar een volgende uitruk.

Ook in voor wat pit in je leven? Ontdek hoe Brandweer Twente past in jouw wereld. Voor jouw inzet krijg je een vergoeding en nog belangrijker: vrienden voor het leven.

Bezoek de pagina Lees ook de ervaringsverhalen van Joost, Sophie, Tony, Mariska, Bjarne, Jorieke en Hans >
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box