Achter de schermen bij...Ronald

We doen meer dan alleen blussen. Achter de schermen hebben we veel medewerkers die ervoor zorgen dat onze brandweermensen veilig hun werk kunnen doen. Eén van die mensen is Ronald Pellewever.

Het is 1993 als Ronald (53) als vrijwilliger bij het brandweerkorps in Hengelo aan de slag gaat als aspirant manschap. Hij heeft daar alle opleidingen tot en met het bevelvoerderschap doorlopen. Zeven jaar later, in april 2000, wisselde hij van functie en is als medewerker Opleiden & Oefenen bij de toenmalige regionale brandweer in Twente tevens als beroepsbrandweerman van start gegaan. Ruim 28 jaar later is hij actief aan de koude én warme kant bij Brandweer Twente: naast sectorhoofd van de twee organisatieonderdelen Vakbekwaamheid & Kennis en Beheer & Techniek is hij ook Commandant van Dienst / Operationeel leider.

Verantwoordelijkheden

“Als sectorhoofd Vakbekwaamheid & Kennis ben ik verantwoordelijk voor alles op het gebied van opleiden en oefenen (vakbekwaamheid) en de Twente Safety Campus (kennis). Daarnaast ben ik als sectorhoofd Beheer & Techniek verantwoordelijk voor aanschaf, onderhoud en het afstoten van al onze voertuigen, gebouwen en materieel. Logistiek, post en archief en de catering horen hier ook bij. Samen met mijn collega-sectorhoofden en de commandant vormen wij het managementteam van Brandweer Twente”, vertelt Ronald.

Aanspreekpunt burgemeesters

Binnen Brandweer Twente is elk sectorhoofd tevens aanspreekpunt voor een of meerdere burgemeesters in Twente. Dit houdt in dat Ronald en de andere sectorhoofden regelmatig bij de burgemeesters aan tafel zitten om het reilen en zeilen van de lokale kazernes in de gemeente te bespreken, maar ook regionale ontwikkelingen door te nemen.

Koude en warme kant

“Dat is de ‘koude kant’ van mijn werk. Vanuit mijn repressieve functie, de ‘warme kant’, ben ik Commandant van Dienst en Operationeel Leider. Dat houdt in dat ik samen met mijn collega’s piketdiensten draai en voor bijzondere of complexe incidenten gealarmeerd wordt. Ook in deze gevallen ben ik eerste aanspreekpunt voor de Twentse burgemeesters en eindverantwoordelijk voor de inzetten.”

Werken bij Brandweer Twente

“Werken bij Brandweer Twente betekent voor mij dat ik het grootste deel van de werkdag besteed aan afstemmen overleggen of vergaderen. Veel mensen zullen dit wellicht saai vinden. Toch is er veel dynamiek, afwisseling en komen veel kansen voorbij. Individuele ontwikkeling en de ontwikkeling van de organisatie vinden we erg belangrijk. De meeste energie krijg ik van mensen stimuleren in hun ontwikkeling, als collega’s groeien in hun functie en zich kunnen ontwikkelen.”

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box