"Je kunt het ook gewoon doen"

De sirene gaat. Klinkt als…Brandweer Twente! Ben jij ON FIRE? Brandweer Twente zoekt voor 18 kazernes collega’s die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Word vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland!

Wij zoeken altijd enthousiaste en gedreven vrijwilligers voor onze kazernes. Vooral mensen die overdag beschikbaar zijn om uit te rukken, nodigen wij van harte uit te solliciteren. Dat kan doordat je van je werkgever overdag weg mag voor een uitruk, of doordat je een werkrooster hebt waarbij je regelmatig overdag beschikbaar bent voor de brandweer. Hoe past Brandweer Twente in jouw leven?

Op weg naar het onbekende, maar met vertrouwen in elkaar: die klus gaan we samen klaren.

  • Mariska, vrijwilliger Mariska, vrijwilliger

We kennen twee vormen van vrijwilligheid:

  • Vrije instroom: voor de meeste kazernes is het vrije instroom principe van toepassing; hierbij kun je binnen enkele minuten na alarmering op de kazerne zijn voor een uitruk.
  • Flexwerkende vrijwilliger: Brandweer Twente stelt werkplekken beschikbaar voor personen die graag brandweervrijwilliger willen worden en daarnaast minstens twee dagen per week in een kazerne haar of zijn eigen werk kan doen.

Wat ga je doen?
Ons werk bestaat uit het voorkomen, beperken of bestrijden van gevaren. Hierbij komen onze brandweermannen en -vrouwen niet alleen bij brand in actie, maar ook bij ernstige verkeersongevallen, stormschade, een auto te water of een incident met gevaarlijke stoffen. Door de intensieve samenwerking met brandweercollega’s creëer je een hechte band met elkaar. Je inzet als vrijwilliger is cruciaal, de inwoners van Twente rekenen altijd op de brandweer. Ben jij ook ON FIRE?

Wat vragen we van jou?

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je bent gemotiveerd en leergierig en wilt graag tijd investeren in de opleiding;
  • Je hebt een goede gezondheid en conditie;
  • Je werkt graag in teamverband;
  • Je durft initiatief te tonen en handelt doelbewust;
  • In stressvolle situaties weet jij je hoofd koel te houden.

Kom werken voor de warmste werkgever van Nederland
Wil jij maatschappelijk relevant zijn? Je als brandweervrijwilliger inzetten voor mens en dier in Twente? Laten we samen uitzoeken hoe we dat slim kunnen combineren met jouw studie of baan, jouw levensstijl en thuissituatie. Voor jouw enthousiasme en inzet krijg je veel terug; actie, voldoening, persoonlijke ontwikkeling, betrokken collega’s en dankbare inwoners.

Voordat je als brandweervrijwilliger aan de slag kan, volg je de opleiding Manschap. De avondopleiding hiervan duurt circa 2 jaar, de dagopleiding circa 15 maanden. De opleiding bestaat afgewisseld uit theorie en praktijk. Je ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en wanneer je wordt ingezet bij een calamiteit. Daarnaast ontvang je een vaste jaarvergoeding.

Online informatiesessie terugkijken
Ben jij ook ON FIRE? Wij hebben een online informatiesessie voor belangstellenden georganiseerd. Tijdens deze sessie vertelden we wat het brandweervak inhoudt en hoe de opleiding is opgebouwd. Kijk de informatiesessie terug op ons YouTube-kanaal.

Interesse?
Wil jij maatschappelijk relevant zijn? Je als brandweervrijwilliger inzetten voor mens en dier in Twente? Laten we samen uitzoeken hoe we dat slim kunnen combineren met jouw studie of baan, jouw levensstijl en thuissituatie. Laat je interesse blijken door een mailtje te sturen naar personeel[at]vrtwente.nl. Lees in de tussentijd de ervaringsverhalen van Mariska, Bjarne, Jorieke en Hans!

Vrijwilliger worden

Je hebt interesse om vrijwilliger te worden bij Brandweer Twente. Wat houdt het brandweervak nu eigenlijk in? Hoe word ik vrijwilliger? Wat wordt van mij verwacht en wat mag ik van Brandweer Twente verwachten?

Ontmoet ons

Hoe past Brandweer Twente in jouw leven? De kazernecoördinator van jouw gewenste kazerne vertelt je er graag meer over. De contactgegevens per kazerne vind je hier. 

Informatie over de procedure kun je verkrijgen bij Ines Hooijmans via personeel@vrtwente.nl

Delen