Ik ben Mitch, brandweer in opleiding voor Glanerbrug. In februari 2021 heb ik me aangemeld voor de vrijwillige brandweer. Ik kwam door de selectie en mocht starten met de 2-jarige avondopleiding Manschap. Best pittig, maar tegelijk een geweldige uitdaging. Ik kijk ernaar uit, kijk je mee als ik ON FIRE ben? Met foto’s, vlogs en video’s deel ik mijn ervaringen!

 

 

Mitch Takes Over - deel 1

Ook levensreddend kunnen handelen is essentieel voor een brandweerman- of vrouw. Waarom? Dat vertel ik je in mijn vlog!

Mitch Takes Over - deel 2

In deze take-over neem ik je mee in een stukje theorie én praktijk. Namelijk: de essentie van persoonlijke beschermingsmiddelen. Ik had ze direct hard nodig, want we gingen de brandontwikkelingscontainer in om te zien hoe een brand zich ontwikkelt!

Mitch Takes Over - deel 3

Hier weer een take-over van Mitch, brandweerman in opleiding voor kazerne Glanerbrug. Tijd om de praktijk in te gaan. In deze video vertel ik je over mijn beste ervaring in de opleiding tot zover! Tijdens deze praktijkles hebben we ons verdiept in kleine blusmiddelen en brandgedrag in ruimtes wanneer daar zuurstof bij komt… On fire ?

Mitch Takes Over - deel 4

We gaan de nozzle container in om de straalpijpvoering te beoefenen. Het is de bedoeling om het vlammenfront dat in de nozzle container (door ontsteking van gas) op je af komt, terug te dringen door op de juiste manier te blussen. Super gaaf om voor de eerste keer écht tegen vuur te vechten! On fire?

Mitch Takes Over - deel 5

In deze vlog meer over een offensieve buiteninzet bij woningbrand. Hoe pak je dit zo veilig en effectief mogelijk aan? Ook moesten we op zoek naar de brandhaard en eventuele slachtoffers.

Mitch Takes Over - deel 6

Vanuit de autoladder van Enschede hadden we een prachtig uitzicht over de stad. Daarvoor leerden we de valbeveiliging goed aan te trekken en toe te passen. Bijzonder was ook de les met de virtuele bril. Je gaat helemaal op in de simulatie. Het voelt alsof je écht in een brandend pand bent!

Mitch Takes Over - deel 7

Hier weer een nieuwe takeover van Mitch, brandweer in opleiding voor Glanerbrug. Tijdens deze praktijkles gingen we het mysteryhouse in om een volledig brandscenario te draaien! Samenwerken en communiceren met je team tijdens een inzet is écht het allerbelangrijkste. Check snel de video!

Mitch Takes Over - deel 8

Hier weer een take-over van Mitch, brandweerman in opleiding voor kazerne Glanerbrug. Vandaag de laatste examentraining voor het examen brand. Nog één keer oefenen op het voortbewegen met een lage drukstraal en nog één keer zoeken naar een slachtoffer in een brandend gebouw. Onder het motto: “Weet wat je doet, waarom je het doet en wat de gevolgen er van zijn.” Met nog een paar kleine tips ben ik klaar voor het examen! Check snel de video. On fire?

Mitch Takes Over - deel 9

Hierbij de laatste take-over van Mitch, brandweerman in opleiding voor kazerne Glanerbrug. En… ik ben geslaagd! Samen met mijn klasgenoten kunnen we de module brandbestrijding afvinken. ON FIRE?! Na de zomervakantie start in september de module Technische Hulpverlening?️. Voorlopig was dit mijn laatste take-over, maar wil je meer weten over de opleiding Manschap? Kijk dan op werkenbijbrandweertwente.nl en wie weet zien we elkaar! Check eerst snel de video.

Mitch Takes Over - deel 10

We blikken nog één keer terug op het opleidingstraject van Mitch, brandweerman in opleiding voor kazerne Glanerbrug. Van november tot en met augustus volgden we Mitch tijdens de module brandbestrijding. Samen met al zijn klasgenoten is hij hiervoor geslaagd! ON FIRE?

Uitleg opleiding Manschap

De opleiding tot Manschap is de basisopleiding voor elke brandweerman en -vrouw. In deze video leggen we je uit wat de opleiding inhoudt.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box