Educatievoertuig

In september 2018 hebben Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo en Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente een nieuw educatievoertuig van de brandweer onthuld. Een voertuig dat ingezet wordt bij het geven van voorlichting op scholen, maar ook bij diverse evenementen.

Brandveilige generatie
Een leven zonder brand is een utopie, maar we kunnen de kans op brand wel zoveel mogelijk proberen te beperken. En als er dan brand is, dan is het goed om te weten wat te doen. Brandweer Twente draagt op verschillende manieren bij aan het verhogen van de brandveiligheid voor de inwoners van Twente. Onder andere door voorlichting te geven op scholen. Zo gaan de groepen 8 van alle Twentse basisscholen naar de Risk Factory op het voormalige vliegveld Twente. “Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het geven van voorlichting”, stelt Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente. “We streven naar een ‘brandveilige generatie’. Met ons programma Brandweer op School bezoeken we ruim 60 basisscholen per jaar en laten we ook de allerjongsten al spelenderwijs kennis maken met de brandweer en brandveiligheid.”

Educatie-voertuig
Bij het programma Brandweer Op School bezoekt een team van brandweercollega’s met een tankautospuit basisscholen in Twente. Voor alle klassen is er een lesprogramma. De brandweerauto heeft niet alleen een enorme aantrekkingskracht op de kinderen (en de leerkrachten), maar speelt ook een essentiële rol in het lesprogramma. Sinds dit schooljaar beschikken we over een nieuwe tankautospuit, eentje die speciaal is omgebouwd tot educatievoertuig. “Weer een mooi initiatief van de brandweer om een ‘oude’ brandweerauto her te gebruiken en op deze manier in te zetten voor een brandveilige generatie”, aldus Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo. “Ik ben er trots op dat ik dit mooie Twentse educatievoertuig in Hengelo mag onthullen.”

Onthulling
Donderdag 27 september 2018 werd het nieuwe educatievoertuig bij de basisscholen Paus Johannes en Mikado aan het Apolloplein 1 in Hengelo door kinderen van de school, samen met Sander Schelberg en Stephan Wevers onthuld. Afgezien van de andere uitstraling die de auto heeft, lijkt het een gewoon brandweervoertuig. De ene zijde is voorzien van materieel dat de brandweer nodig heeft bij een daadwerkelijke inzet, denk aan slangen. De andere zijde van het voertuig is zo ingericht dat het gebruikt kan worden voor het geven van voorlichting. Een unieke combinatie.

Voor meer informatie over ons educatievoertuig of boekingen, mail naar brandveiligheid@brandweertwente.nl.

Hoe kom ik aan het lespakket?

Ga naar Brandweer op school - www.brandweeropschool.nl - en vraag een lespakket aan. Veel plezier!

Delen