Opleiding brandweerofficier

Ben jij tussen de 23 en 30 jaar, ambitieus en vol passie voor het brandweervak?
Dan is dit een unieke kans voor jou! Want misschien ben jij één van de deelnemers voor de 51e voltijdsofficiersopleiding! We willen twee kandidaten aanmelden voor de opleiding, die verzorgd wordt door de Brandweeracademie. Een interne kandidaat hebben we gevonden. We zoeken jou als tweede kandidaat!

Hieronder vind je meer informatie.

Onze organisatie

Brandweer Twente is een brandweerkorps waar veel ruimte is voor vernieuwing, ondernemerschap, teamwerk en persoonlijke ontwikkeling. Onze organisatie kenmerkt zich als zakelijk, met hart en ziel, waarbinnen onze collega’s gepassioneerd en met trots hun werkzaamheden uitvoeren . Brandweer Twente maakt onderdeel uit van Veiligheidsregio Twente en bestaat uit de volgende vijf sectoren: Brandveiligheid, Vakbekwaamheid & Kennis, Repressie, Beheer & Techniek en Strategie & Ondersteuning.

Functie Brandweerofficier

Als brandweerofficier werk je voor Brandweer Twente. Je loopbaan staat in het teken van leiderschap, waarbij doorgroei vanaf officiersniveau van toepassing is afhankelijk van je competenties. Je kunt actief zijn als leidinggevende, projectleider of toonaangevend vakinhoudelijke specialist. Daarnaast kun je worden ingezet als officier van dienst bij diverse incidenten, variërend van een ongeval met gevaarlijke stoffen tot een complexe industriebrand.
Als brandweerofficier heb je ambitie, doorzettingsvermogen en sta je stevig in je schoenen. Je bent een leider en schrikt niet terug van stress. Oog voor mensen, samenwerken en gevoel hebben voor verschillende belangen zijn belangrijke kwaliteiten.

Opleiding

Bij de start van de anderhalf jaar durende opleiding kom je in dienst bij Brandweer Twente. De opleiding (voltijds) tot brandweerofficier volg je bij de brandweeracademie in Arnhem. De opdrachten voer je onder andere uit voor Brandweer Twente.

Na afronding van de opleiding wordt in goed overleg samen met jou gezocht naar een passende functie op officiersniveau binnen Brandweer Twente. We bieden je een contract aan voor de periode van minimaal twee jaar. Dit is inclusief de opleidingstijd.

 

"Een mooie en leerzame reis. Je bent continu bezig met het brandweervak en eigen ontwikkeling"

 • Maike Effing, deelnemer 50e leergang brandweerofficier Maike Effing, deelnemer 50e leergang brandweerofficier

Instroomeisen opleiding

 

 • Een afgeronde hbo-opleiding of universitaire opleiding (minimaal bachelor). Een specifieke studierichting of een specifiek vakkenpakket is niet vereist.
 • Je bent bestand tegen druk en stress, fysiek fit en hebt geen hoogte- of engtevrees.
 • In het bezit van rijbewijs B.

Competenties

 • Leiderschap
 • Analytisch
 • Resultaatgericht
 • Empathisch
 • Stressbestendig
 • Reflecterend vermogen
 • Samenwerken
 • Politiek-bestuurlijk sensitief

Interesse?

Je interesse voor de voltijdsofficiersopleiding kun je kenbaar maken tot 25 maart 2018. Stuur onder vermelding van vacature brandweerofficier jouw motivatie, CV  en pasfoto naar vacatures@regiotwente.nl. Mocht je vragen hebben over de opleiding en/of procedure, dan kun je deze stellen aan Lot Heij, telefoon 06-10046265 of l.heij@brandweertwente.nl.

Na een positieve uitkomst van het gesprek maken een sportdag, een assessment en een medische keuring onderdeel uit van de procedure.

Wij gebruiken cookies