Bezoek onze open dag!

Altijd al willen weten wat brandweermannen en –vrouwen allemaal doen? Zaterdag 15 april organiseert Brandweer Twente van 10.00 uur tot 16.00 uur een open dag in en rondom de brandweerkazerne van Haaksbergen. Op deze dag zijn er verschillende demonstraties en activiteiten, voor jong en oud!
In en rondom onze splinternieuwe kazerne laat de brandweer de gehele dag door diverse demonstraties zien. Zo zijn er verschillende blusdemonstraties (vlam in de pan, brand in een wasdroger, natuurbrandbestrijding), wordt een persoon die bekneld zit in een auto bevrijd en laten we zien we zien hoe we te werk gaan bij een ongeval met gevaarlijke stoffen.

Het duikteam van Brandweer Twente is aanwezig met hun duikcontainer. Kruip in de huid van de brandweer, bezoek onze zogenoemde rooktent (weet jij hoe je veilig kunt vluchten?), bekijk onze drone en specialistische voertuigen uit de regio. Daarnaast zijn er collega’s aanwezig advies geven voor een brandveilige situatie thuis.

Op de open dag is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen hebben we een leuk spel waarbij ze zelf moeten blussen. Verder ontbreekt een springkussen niet. Daarnaast organiseren we een kleurwedstrijd voor basisschoolleerlingen. Wil je ook meedoen? Download de kleurplaat hieronder. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de open dag.

Kortom, er is genoeg te beleven voor jong en oud. Graag zien we je dan!

P.S. Tijdens onze open dag houden onze buren, Museum Buurt Spoorweg, ook een open dag. Zij bestaan dit jaar 50 jaar. Het emplacement is vrij toegankelijk en er zijn activiteiten op het spoor.

Wil jij een mooie prijs winnen? Doe dan mee met onze kleurplatenwedstrijd! De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de open dag. Je kunt de kleurplaat hiernaast downloaden.

Bezoek onze open dag!
Parallelweg 2
Haaksbergen
Niels web.jpg

Kleurplaat open dag Haaksbergen

Wil jij een mooie prijs winnen? Doe dan mee met onze kleurplatenwedstrijd! De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de open dag.

Delen