Zeer grote brand papierrecycling Hengelo; GRIP 1

  • Hengelo
  • 25 mei 2021

Bij een bedrijf voor papierrecycling aan de Parelstraat in Hengelo heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zeer grote brand gewoed in de opslagloodsen. Bij aankomst van de eerste eenheden was meteen sprake van een grote uitslaande brand. Vanwege de grootte van de brand is vrijwel direct opgeschaald naar zeer grote brand en GRIP 1. Er zijn geen slachtoffers gevallen.  

In de vroege ochtend van dinsdag 25 mei is brand ontstaan in een grote opslagloods aan de Parelstraat in Hengelo. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand in een industriepand. Vrijwel direct is opgeschaald naar zeer grote brand en GRIP 1. Ondanks de grote brand is er weinig sprake van blusactiviteiten geweest. De reden hiervoor is dat een papierbrand zich lastig laat blussen. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de omgeving is ervoor gekozen de brand gecontroleerd uit te laten branden.

Tijdens de brand zijn metingen verricht, hierin zijn geen schadelijke concentraties aangetroffen. Wel zijn burgers geadviseerd ramen en deuren te sluiten, rook is immers nooit gezond.

De brandbestrijding zal nog een groot deel van de dag in beslag nemen. De hallen lagen vol met papier.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Blusvoertuigen uit onder meer Hengelo, Delden, Boekelo en Enschede, en ondersteunende eenheden zijn ingezet om het incident af te handelen.

Delen