De eerste nieuwe tankautospuit is in Twente

  • Delden
  • 12 juli 2021

Brandweer Twente vervangt de komende jaren haar tankautospuiten. De tankautospuit, het basisvoertuig en afgekort TS, wordt gebruikt bij inzetten voor brand, technische hulpverlening, waterongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen. Dit jaar verwelkomen we nog elf voertuigen. Maandag 12 juli is het eerste voertuig gearriveerd en gepresenteerd in Twente: een primeur.

Welkom in Delden
Kazerne Delden mag als eerste in Twente de nieuwe tankautospuit verwelkomen. In de komende weken worden de medewerkers getraind, zodat het voertuig op korte termijn inzetbaar is. Binnenkort ontvangen ook de kazernes in Denekamp, Wierden en Nijverdal een nieuwe tankautospuit. De nieuwe voertuigen vervangen de huidige tankautospuiten die na jaren dienst- en inzeturen aan vervanging toe zijn.

Uniek voertuig
De nieuwe tankautospuiten zijn speciaal voor Brandweer Twente ontworpen en uitgerust met de modernste apparatuur en innovatieve snufjes. Daarnaast is het voertuig zo efficiënt mogelijk ingericht. De uitlaat is bijvoorbeeld erg compact waardoor geen opbergruimte verloren gaat. Daarnaast is de ruime manschappencabine kenmerkend, hier is plek voor in totaal zeven personen. De bepakking en de materialen, die bij het begin van een inzet nodig zijn, hebben een plek gekregen in de manschappencabine. Zo kan de brandweer de inzet zo efficiënt mogelijk uitvoeren. Niet alleen het voertuig, maar ook de bepakking is nieuw. Een groot deel van deze materialen wordt geleverd door Twentse ondernemers.

Mooi da’j d’r bint
Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente, is trots: “Met deze nieuwe tankautospuiten hebben we een goed doordacht voertuig aangeschaft waarmee we onze inzet nog professioneler uitvoeren. Ik wens onze collega’s uit Delden veel veilige inzetten en kilometers toe.”

Nieuwe TS Facebook
Facts & figures Facts & figures

Technische specificaties

  • Chassis: Iveco Eurocargo Fire Fighting 160E32 4x2 (Euro 6)
  • Opbouw: Hilton/Magirus TLF2000
  • Motor: 6-cilinder diesel, 235 kW (320 PK)
  • Aandrijving: automatische versnellingsbak met 6 versnellingen (Allisson)
  • Wielbasis: 4.185 mm

Delen