Corona-jaarwisseling rustig verlopen

  • Enschede
  • 01 januari 2021

De jaarwisseling verliep voor Brandweer Twente rustiger dan het afgelopen jaar. Wel hebben zich op oudejaarsdag een aantal bijzonderheden voorgedaan. De brandweer is in totaal 72 keer gealarmeerd. In bijna alle gevallen ging het om kleine incidenten, zoals container- en afvalbrandjes. Grote incidenten hebben zich niet voorgedaan. In Almelo is vuurwerk naar hulpverleners gegooid, hierbij is niemand gewond geraakt. Jeugdigen hebben in Vroomshoop met vuurwerk schade aangericht aan de pui van de brandweerkazerne.  

Het aantal incidenten is gedaald ten opzichte van vorig jaar, toen de brandweer 129 keer uit moest rukken. Hierbij ging het voornamelijk om afval- en containerbrandjes.

Oudejaarsdag
Brandweer Twente is op oudejaarsdag vanuit verschillende kazernes in totaal 51 keer gealarmeerd voor een incident. Dit is een daling ten opzichte van de vorige jaarwisseling, toen de brandweer 92 keer werd gealarmeerd op oudejaarsdag.

Nieuwjaarsnacht
Na middernacht tot 08.00 uur in de ochtend moest de brandweer 21 keer in actie komen. Dit is ook een daling ten opzichte van afgelopen jaar toen de brandweer 37 keer moest uitrukken.

Bijzonderheden
Rond 10 uur op oudejaarsdag is de brandweer gealarmeerd voor een autobrand in een ondergrondse parkeergarage in de Hengelose binnenstad. De brand was snel onder controle. Een ouder persoon is door de ambulancedienst nagekeken op rookinhalatie. De auto is bij de brand verloren gegaan. In de middag rond 15 uur kwam een melding binnen van een brand onder een overkapping aan de Deurningerweg in Borne. Hier heeft de brandweer opgeschaald naar middelbrand. Omdat de brand lastig bereikbaar was hebben eenheden uit Hengelo en Borne bluswerkzaamheden verricht. De schade is beperkt gebleven. In Enschede heeft een buitenbrand schade aangericht aan een school. Bij aankomst stond de gevel van een klaslokaal in brand. De school heeft flinke brand- en rookschade opgelopen.

Agressie
Jeugdigen hebben op oudejaarsdag in Vroomshoop de brievenbus van de brandweerkazerne met vuurwerk tot ontploffing gebracht. Hierdoor is schade ontstaan aan het gebouw. Bij een vreugdevuur in Almelo waarbij ook de brandweer was opgeroepen om een vuur te doven raakten de gemoederen oververhit en zijn hulpverleners belaagd. Hierbij is vuurwerk naar de hulpverleners gegooid. De politie heeft twee aanhoudingen verricht.

Delen