"Word vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland"

Brandweer Twente zoekt nieuwe vrijwilligers

  • Markelo
  • 29 januari 2021

De sirene gaat. Klinkt als… Brandweer Twente! Ben jij ON FIRE? Brandweer Twente zoekt voor 18 kazernes collega’s die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Op maandag 1 februari trapt Brandweer Twente de online campagne voor het werven van vrijwilligers af. Word vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland!

‘Mariska is 24/7 ON FIRE’. Mariska is één van de vrijwilligers die centraal staat in de online wervingscampagne. Ze laat zien hoe een gezinsleven te combineren is met de vrijwillige brandweer. Hoe past Brandweer Twente in jouw leven?

Vrijwilliger worden

Je hebt interesse om vrijwilliger te worden bij Brandweer Twente. Wat houdt het brandweervak nu eigenlijk in? Hoe word ik vrijwilliger? Wat wordt van mij verwacht en wat mag ik van Brandweer Twente verwachten?

Je kunt denken 'wat wil ik in het leven?' Je kunt het ook gewoon doen

  • Bjarne, vrijwilliger Bjarne, vrijwilliger

Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Mariska, Hans, Bjarne en Jorieke bestrijden samen met hun collega’s jaarlijks ruim 4.000 incidenten. “Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers zoals Mariska die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd Repressie bij Brandweer Twente. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Ben jij ook ON FIRE?

Wij zoeken enthousiaste en gedreven vrijwilligers voor de kazernes van Boekelo, Borne, De Lutte, Delden, Den Ham, Denekamp, Diepenheim, Enter, Glanerbrug, Goor, Haaksbergen, Holten, Nijverdal, Oldenzaal, Ootmarsum, Tubbergen, Vriezenveen en Wierden.

Twente kan op jou rekenen!
Voor de meeste kazernes zoeken we brandweervrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn (op basis van vrije opkomst). Je wordt onderdeel van hecht team binnen een kazerne. Je ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en wanneer je wordt ingezet bij een calamiteit. Je inzet als vrijwilliger is cruciaal, de inwoners van Twente rekenen altijd op de brandweer.

Flexwerkende vrijwilligers op kazernes
In verband met COVID-19 is dit jaar de campagne voornamelijk online. De campagne richt zich ook op de doelgroep flexwerkers, mensen die voor hun werk niet gebonden zijn aan een vaste werkplek. We bieden hen gratis werkplekken met voorzieningen aan. Belangstellenden zijn verbonden aan een kazerne en zijn onderdeel van het lokale team. De flexwerker is gemiddeld twee dagen in de week in de kazerne en rukt bij een alarmering uit. Meer informatie staat op de pagina Flexwerkende brandweervrijwilliger. We maken het graag mogelijk, hoe past Brandweer Twente in jouw wereld?

Word ook vrijwilliger

Bekijk de informatie over de vacature van brandweervrijwilliger en hoe je solliciteert.

Solliciteren kan tot 1 maart.

Delen