Brandweer Almelo rukt uit vanaf tijdelijke huisvesting aan Brugstraat 2

  • Almelo
  • 04 januari 2021

Op maandag 4 januari 2021 hebben we de deuren geopend van het tijdelijke onderkomen van de brandweermedewerkers aan de Brugstraat 2 in Almelo. Vanaf heden uur vindt de uitruk plaats vanaf de Brugstraat 2.

Met ingang van 1 september 2016 is de paraatheid vanaf kazerne Almelo gegarandeerd door middel van kazernering. De kazerne dateert uit 1975 en is in de loop der jaren een aantal keren aangepast aan de functionele eisen. Uit onderzoek met de gemeente is gebleken dat de locatie aan de Brugstraat 6 een heel geschikte locatie is en blijft. Echter is het gebouw gedateerd en voldoet het niet meer aan de huidige wettelijke eisen. Zo zijn sportfaciliteiten niet optimaal, voldoet het gebouw niet aan de eisen voor schoon werken en ontbreekt een klimaatinstallatie. Om die reden is besloten voor nieuwbouw. Om ons primaire proces (blussen van brand en redden van mens en dier) doorgang te laten vinden, verhuizen medewerkers tijdelijk naar het naastgelegen oude Menzis-pand.  

In december is gestart met het verhuizen van de spullen naar de tijdelijke locatie. Vanaf 4 januari is de tijdelijke huisvesting operationeel en verzorgen we vanaf deze locatie de uitruk. De planning is dat vanaf 11 januari rondom de oude kazerne hekken worden geplaatst. De week daarna starten we met de sloop van het gebouw. De verwachting is dat we in april 2021 kunnen beginnen met de nieuwbouw. Dit gaat ongeveer een jaar duren.  

“Het belangrijkste is dat we de snelste hulp kunnen blijven garanderen voor de inwoners van Almelo en omstreken. Dit blijft mogelijk vanaf de tijdelijke huisvesting op nagenoeg dezelfde locatie. We kijken uit naar de oplevering van onze nieuwe kazerne in 2022”, aldus kazernecoördinator Guido Tijhof.  

Geen officiële opening
In verband met de harde lockdown en de Coronacrisis, kunnen we geen feestelijk moment organiseren wanneer we onze intrek nemen in de tijdelijke huisvesting. Als alternatief hebben we een impressie gemaakt van de kleine opening. Deze video is te vinden via de sociale media kanalen van Brandweer Twente.

Delen