Zeer grote industriebrand in Vroomshoop

  • Vroomshoop
  • 05 mei 2020

5-5-2020

Zeer grote industriebrand in Vroomshoop

Bij een zeer grote brand aan de Havenstraat in Vroomshoop is vanmiddag een deel van een industriegebouw volledig uitgebrand. Uit de eerste meldingen  bleek dat de brand al uitslaand was. De brand was in een groot en complex industriepand. Er is direct opgeschaald naar een zeer grote brand. Bij de brand kwam veel rook vrij. 1 persoon heeft bij de ontruiming rook ingeademd en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Op Bevrijdingsdag net voor 15.00 uur  is de brandweer gealarmeerd voor een uitslaande brand in een groot industriecomplex aan de Havenstraat in Vroomshoop. Op basis van de meldingen en de grootte van het gebouw is er snel opgeschaald naar zeer grote brand. In het brandende deel van het gebouw was een fabrikant van tuinmeubelen gevestigd. Op het moment van uitbreken van de brand waren er medewerkers in het pand aanwezig. Deze zijn begonnen met het ontruimen. 1 persoon heeft hierbij rook ingeademd en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Tot in de verre omgeving was de rookwolk te zien. Er zijn metingen uitgevoerd om te kijken of de rook gevaar opleverde voor de omgeving. Dit was gelukkig niet het geval. Wel is het advies gegeven om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven.

Mede dank zij een snelle opschaling met veel brandweervoertuigen en een goede inzet hebben we de brand kunnen beperken tot een beperkt deel van het gehele complex. Ongeveer 1500 vierkante meter is in de as gelegd. De brand is ook gelukkig niet overgeslagen naar naastliggende panden. Om 18.00 uur konden we het sein “brand meester” geven. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. Bij de bestrijding van de brand is er gebruik gemaakt van Argus, onze drone. Over de oorzaak van de brand en de veroorzaakte schade is niets bekend.

Bij het bestrijden van de brand zijn er ongeveer 100 brandweermensen van diverse kazernes uit Twente ingezet. Ook zijn er eenheden uit de Veiligheidsregio IJselland ingezet.

Delen