Zeer grote brand bedrijfspand Beitelstraat Hengelo

  • Hengelo
  • 25 juni 2020

In de nacht van woensdag op donderdag 25 juni heeft in een bedrijfspand aan de Beitelstraat in Hengelo brand gewoed. Rond half één is de brand door omstanders ontdekt doordat er vlammen op het dak zichtbaar waren. Omdat de brand lastig te bereiken was is er flink opgeschaald. Vanaf diverse zijden is toegang verschaft tot het pand. Zodoende kon de brand, die inmiddels woedde in de spouwmuur, worden geblust. Hiervoor heeft de brandweer een groot deel van het pand moeten slopen om effectief te kunnen blussen. Het pand zelf heeft veel rook- en waterschade opgelopen. Twee brandweercollega’s zijn door ambulancepersoneel nagekeken vanwege gezondheidsklachten.

Op donderdag 25 juni is rond half één ’s nachts brand ontstaan in een bedrijfspand aan de Beitelstraat in Hengelo. Al vrij snel was duidelijk dat het een uitslaande brand betrof. Hierdoor is zijn direct meerdere eenheden ter plaatse gestuurd. Doordat de brand in het pand lastig te bereiken was en de brand zich inmiddels had uitgebreid in de spouwmuren is er verder opgeschaald. Uiteindelijk naar zeer grote brand. Uit voorzorg zijn ook meerdere tankwagens voorzien van water en ondersteunende eenheden opgeroepen. Bij de brand is rook vrijgekomen dit heeft in de nabije omgeving voor enige hinder gezorgd.

Doordat de brand in eerste instantie moeilijk te lokaliseren was, was de inzet van de brandweer fors. Vanaf diverse zijden van het pand heeft de brandweer toegang verschaft om gericht op zoek te gaan de brandhaard. Mede door de inzet van Argus (drone) zijn de ‘hotspots’ in kaart gebracht. Uit de verkenning en de inzet van onze drone bleek de brand zich voornamelijk in de spouwmuren te bevinden. Hierop zijn door de eenheden sloopwerkzaamheden uitgevoerd om zo de brand effectief te kunnen blussen. Rond 3.00 uur is door de officier van dienst gemeld dat de brand onder controle was. Het nablussen en de afhandeling van het incident heeft nog enige tijd in beslag genomen.

Twee brandweercollega’s hebben tijdens het incident gezondheidsklachten gekregen. Beiden zijn door medewerkers van de ambulance ter plaatse nagekeken. Bij de bestrijding van de brand zijn ongeveer 50 brandweermensen van een groot aantal kazernes uit Twente ingezet.

Delen