Vijf stacaravans uitgebrand op camping in Nutter

  • Nutter
  • 20 april 2020

Bij een brand op een camping aan de Wittebergweg in Nutter zijn vijf stacaravans uitgebrand. Door de flinke wind kon de brand zich snel uitbreiden. Bij aankomst van de brandweer stonden deze al volledig in brand. Er is opgeschaald naar grote brand met ondersteuning van meerdere tankwagens voor watervoorziening. Eén persoon is gewond geraakt en is met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Maandag 20 april rond 13.00 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand op een camping aan de Wittebergweg in Nutter. Er zouden meerdere caravans in brand staan en door de flinke wind kon de brand snel uitbreiden Tijdens het aanrijden is door de meldkamer op basis van de melding direct opgeschaald naar grote brand.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft daarom geadviseerd ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. De brandweer heeft voorkomen dat de brand zich verder heeft kunnen uitbreiden naar naastgelegen caravans. Om 14.30 uur kon het sein brand meester gegeven worden. De brandweer is nog enkele uren bezig met nabluswerkzaamheden. Hoe de brand is ontstaan is onbekend.
 
Bij de brand is één persoon gewond geraakt en is meegenomen naar het ziekenhuis. Tankautospuiten uit de kazernes van Tubbergen, Ootmarsum en Weerselo hebben de brand bestreden met ondersteuning van tankwagens uit Borne, Losser, Weerselo en Vroomshoop.

Delen