Schade aan twee woningen bij brand in Enschede

  • Enschede
  • 12 mei 2020

Twee woningen in de Lorenzlaan in Enschede hebben vanmiddag door een felle brand forse schade oplopen. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. De bewoners hebben zichzelf in veiligheid kunnen brengen.

Rond 13.30 uur op dinsdag 12 mei kwamen bij de meldkamer meerdere telefoontjes binnen van een brand in een woning aan de Lorenzlaan in Enschede. Al snel ontwikkelde de brand zich tot een uitslaande brand, die over was geslagen naar de naastgelegen woning. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand, waardoor drie blusvoertuigen ter plaatse gingen om de brand te blussen.

Het betrof twee vrijstaande woningen die aan de achterzijde door een soort overkapping met elkaar verbonden waren. De brand is vermoedelijk ontstaan in de bijkeuken en overgeslagen naar de overkapping. De felle brand kon zich snel via de aangrenzende overkapping uitbreiden en is overgeslagen naar de bijbouw van de naastgelegen woning. 

Na ruim een half uur kon het sein brand meester gegeven worden. De brandweer moest delen van het dak van de bijbouw slopen om de brand goed te kunnen blussen en was nog geruime tijd bezig met nabluswerkzaamheden

De bewoners waren op het moment van het uitbreken van de brand thuis, maar hebben zichzelf gelukkig in veiligheid kunnen brengen. De brandweer doet onderzoek naar het ontstaan van de brand. 

Foto: Dennis Bakker News United

Delen