Nationale brandweerherdenking

  • Enschede
  • 19 juni 2020

Op zaterdag 20 juni herdenken we onze omgekomen collega’s tijdens de brandweerherdenking bij het Nationaal Brandweermonument in Schaarsbergen. Door de huidige Corona-maatregelen hebben we letterlijk afstand van elkaar moeten nemen. Daarom vindt er een korte ceremonie plaats zonder publiek. Het is mogelijk deze ceremonie digitaal bij te wonen via een live-uitzending. De korte ceremonie wordt zaterdag 20 juni 2020 van 12.30 tot 13.15 uur uitgezonden via www.brandweermonument.nl. 

Ook in Twente herdenken we. We willen laten zien dat we onze collega’s herdenken en aandacht vragen voor de risico’s van het vak. Op alle kazernes hangt de vlag halfstok en op een aantal kazernes wordt om 13.00 uur het water-ereteken gemaakt. Twee stralen water ontmoeten elkaar in het midden op tien meter hoogte. Ze vormen een ereboog die precies een minuut duurt. Op een zonnige dag verschijnt een regenboog.  

Wil jij ook herdenken? 
De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud)brandweermensen de mogelijkheid om samen de pijn uit het verleden te delen en te verwerken. Wil jij hen ook herdenken? Vervang dan op 20 juni je profielfoto door het zwarte brandweerlogo. #brandweerherdenking 

Delen