Grote brand schuur Holten

  • Holten
  • 06 juli 2020

Vanavond rond 22:00 uur is er in een schuur aan de Oude Stationsweg in Holten brand ontstaan. Door snel ingrijpen van de eigenaar en de buren van het boerenbedrijf zijn de in de schuur aanwezige koeien in veiligheid gebracht. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand en kwam er veel rook vrij. Samen met brandweer korpsen uit IJsselland en Noord en Oost Gelderland is de brand bestreden. Een groot deel van de schuur is verloren gegaan.

De brandweer heeft in eerste instantie geholpen om de koeien in veiligheid te brengen. Ook is men gelijktijdig begonnen met het blussen van de brand. In de schuur van ongeveer 30x50 meter bevonden zich tractoren en machines. Tevens lag er een grote hoeveelheid hooi opgeslagen. Dit alles brandde bij aankomst van de brandweer achter in de schuur. Ook is een aanwezige dieseltank bij de brand betrokken geraakt.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Dit trok over het buitengebied van Holten richting de Rijksweg A1. Na een klein uurtje was de brand meester. Er is een sorteergrijper opgeroepen om een deel van de schuur slopen om zo beter bij de brandende hooibalen te komen. In het naastgelegen weiland worden de hooibalen uit elkaar getrokken om zo het brandende hooi te blussen. Bij deze nabluswerkzaamheden komt nog rook vrij en trekt laag over de naastgelegen weilanden. 

Naast blusvoertuigen zijn ook diverse waterwagens opgeroepen om over voldoende bluswater te beschikken. De brandweer heeft uiteindelijk uit drie Veiligheidsregio’s voertuigen ingezet om de brand te bestrijden. De brandweer verwacht nog enige tijd bezig te zijn met nabluswerkzaamheden. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er is niemand gewond geraakt.

Delen