Grote brand schuur Daarle

  • Daarle
  • 18 december 2020

Rond kwart voor acht vanavond is er in een schuur aan de Esweg in Daarle brand ontstaan. Bij aankomst van het eerste blusvoertuig stond een werkplaats in de schuur al volledig in brand en sloegen de vlammen al uit het dak. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Bij de brand zijn geen dieren betrokken. Diverse kazernes uit Twente en IJsselland hebben de brand bestreden. En kleine twee uur na het uitbreken van de brand was deze onder controle. Twee bewoners zijn nagekeken door de ambulancedienst op rookinhalatie maar zijn niet vervoerd naar het ziekenhuis. Een groot deel van de schuur is verloren gegaan.

In de schuur van ongeveer 10x20 meter bevonden zich naast een werkplaats landbouwmachines. Bij aankomst van de brandweer stond de werkplaats al volledig in brand. Hierop is direct opgeschaald naar grote brand. De brandweer heeft in eerste instantie ingezet om overslag van de brand naar een naastgelegen schuur en rietgedekte woning te voorkomen. Dit is gelukt. Bij de brand kwam veel rook vrij. Dit trok over het buitengebied van Daarle. In de rook zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

In een naastgelegen stal waren enkele koeien aanwezig. Deze zijn uit voorzorg in veiligheid gebracht. Twee bewoners zijn door de ambulancedienst gezien vanwege het feit dat ze rook hebben ingeademd. Zij zijn uiteindelijk niet overgebracht naar het ziekenhuis. Na een kleine twee uur was de brand onder controle. De schuur heeft grote schade opgelopen.

Naast blusvoertuigen zijn ook diverse waterwagens opgeroepen om over voldoende bluswater te beschikken. De brandweer heeft uiteindelijk uit twee Veiligheidsregio’s voertuigen ingezet om de brand te bestrijden. De brandweer verwacht nog enige tijd bezig te zijn met nabluswerkzaamheden. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto: Brandweer Twente

Delen